fredag 19 april 2013

Känner ni Hälge?

Den härliga älgen från Hälsinglands skogar, ingen jul utan alltså. Lars Mortimers älgfigur Hälge,  har alltid charmerat mig, jag älskar hans livsinställning och har legat småskrattande på soffan många jular och läst i årets kula julhäfte. Ja, för Hälge är julen, eller var i varje fall..

..för nu våras det ute och plötsligt kommer jag tänka på honom igen. Inte för att det fortfarande ligger snö ute sån som det gärna gör på julafton men våren sätter fart på saven och mina trädgårdsögon far runt bland allt som har med trädgård att göra.

Fröspiror, vårlök och blåsippor fladdrar över dataskärmen, men så plötsligt dyker den här krabaten upp – Hälge! är det första jag tänker. Nu är det väl inte han men en helt fantastiskt charmerande älg lagad av drivved. Något får mig att tänka på älgen från Hälsinglands djupa skogar och jaktmarker. Den älgen blir ju bara tvungen att få flytta hem till mig.

Sagt och gjort, jag skickade en mail och nu hänger han här ute och väntar på att snön på terrassen ska försvinna. Då ska min älg få flytta dit, hänga där på väggen och sprida värme med sin charm. Man kan väl hoppas årets sommar blir så pass varm att man vill svalka sig med snöiga minnen ibland? Har någon lust på en alldeles egen älg så kan man se flera av dom HÄR.

2 kommentarer:

Anki sa...

Hälge... en favorit här också :) Så fin han är din egen Hälge som flyttat hem till dig - tror säkert han kommer att trivas!
Ha en skön helg!
Kram

Hilde sa...

Kjempefin og dekorativ var han :) Og han kommer helt sikkert til å trives hos deg.