söndag 7 april 2013

Söndagsfoto- fågel

Idag är tema hos Suss ‘Fågel’. Nu fotar jag inte så ofta fåglar, som regel är kameran för långt borta men jag har några bilder. Som denna krabaten. Den har hållit mig med sällskap i köksträdgården flera somrar. Inte verkar den så rädd heller. Sitter gärna bara någon meter ifrån mig när jag gräver och rensar ogräs.

Jag är inte helt säker på vad det är för godbitar den tror den ska få till middag, men helt i närheten av hinken som jag lägger ogräset i ska den sitta. Den här dagen var jag nästan rädd att jag skulle kliva på den, helt runt mina fötter var den.

Annars så har vi ju alla fåglar som flyger in genom terrassdörren och inte hittar ut igen. Här har far i huset många gånger varit tvungen att gå på jakt med fiskhåven, det är faktiskt inte så lätt att få dom ut igen annars.

Den här nyfikna krabaten måste ju ha förlorat kompassriktningen när den en dag kom på besök. Den ska väl inte alls vara i mina trakter. Undrar om den inte bara var törstig och såg ett litet vattenhål, min damm…

Fåglar kan också bli skräckhistorier. Det såg grannens katt till. Usch, fruktansvärda händelse, jag låter bli att berätta den igen, den finns här redan.

Tema - Söndagsfoto hos Suss o Kai

9 kommentarer:

Lisa sa...

Ett inlägg helt i min smak, hihi. Rödhaken är en trevlig fågel och sällskaplig. Kusinen blåhaken är jag fortfarande så avundsjuk på dig att du fick se! Kan det inte komma en hit också. Jag måste nog till Öland på spaning när de passerar.
Jättefina bilder! Ha en skön söndag,
kram från Lisa

sylvi sa...

Vilka underbara fågelbilder.
Har inte set innan blåhake, fin.
ha' det bra ♥

Marit sa...

Så mange flotte fuglebilder du har tatt! Den ene så veldig eksotisk ut, ja :-)

nattugglan sa...

oj jisses så våt den fågeln va..stackare..o blåhaken (visst?) ser ut som om den skulle ha doppat hakan i målarfärg..hihi..jättefina bilder.! Ha en bra dag!

Irma sa...

Kauniita lintu kuvia sinulla.
Hyvää sunnuntai päivää:)

Anki sa...

Härliga bilder Mia! Lilla rödhaken... så söt den är :) Och blåhaken... ååh den skulle jag så gärna se annat än på bild - så läcker!
Katter är grymma jägare, men de är ju duktiga när de tar sorkar och möss :)
Ha det gott!
Kram

Pixi sa...

Ohh Jag bara älskar fåglar..Tror det beror på min farfars intresse som smittade ner mej med det ända sen jag var liten..De är så fascinerade i alla dess former som de faktiskt kommer i! Rödhaken är inte så vanlig vintertid så det är en ynnest att få sällskap av de när de står där..!Sj såg jag två tranor hos oss förra veckan..WOW har aldrig sett de tidigare så jag har vart glad i flera dagar för det och igår en hel flock sångsvanar.. Jepp det är härligt med djur!Kram på dej =)

Suss o Kai sa...

Vilka härliga fågelbilder och vad härligt med en liten fågel som sällskap :) Bra tolkat kram Suss

Anonym sa...

Har heller aldrig sett en blåhake men här uppe i norr så finns inte många rariteter! Skulle inte ha nåt emot en sällskaplig rödhake heller! Fina bilder!
Miastickar