tisdag 9 april 2013

Hipp, hipp, hurra! vad jag blir glad!

I postlådan låg det ett litet rött brev och väntade på mig idag, spänning och jubel, kan det vara … ?

Och det var det. En liten påse med torkad lysticka, wow! Tänk vilken färg det här kommer bli på ullen när jag färgar. Dom här små lystickorna är ju helt omöjliga att hitta i skogen, i varje fall har inte jag fått det till.

Härliga Anki har skickat dom till mig. Tack, vad god du är Smilefjes. Anki är också interresserad i svamp, och har ögonen med sig. Vilken färg det blir av dom här? Det ser man på dom här sockorna, om jag nu får det till alltså. En härlig lila färg ska det kunna bli. Dom här 8 gram torkade svamparna ska kunna färga 80 gram ull i skarp färg. Nu är jag glad att det går mot varmare tider så jag kan stå ute i boden igen, inne har jag fått förbud av sonen med känslig näsa..

Och Anki, jag tror din son och jag nästan fyller år samma dag Smilefjes som blunker så brevet idag kunde inte kommit på en bättre dag! Tommelen opp

4 kommentarer:

Anki sa...

Grattis på din dag! Så bra att de kom fram just idag då :) Ska bli kul att se resultatet - ska titta om jag har några andra färgsvampar någonstans... om jag hittar något spännande så hör jag av mig.
Kul att du kikat in på min svampblogg också - kommer att bli mer bilder vartefter...
Ha det gott!
Kram

Hilde sa...

Heldige deg, Mia, for en koselig gave du fikk :) Gleder meg til å se fargeresultater etterhvert. Jeg så soppen farger en nydelig lillafarge.

Og har du bursdag i dag? Mange gratulasjoner og hipp hurra for deg :)

Sjömans-Elin sa...

Åh, är det så de ser ut. Jag har letat som en tok här i skogarna, men jag letade efter strörre grejor. Det blir en fin lila färg av det där. Lyllos dig!

Svalen sa...

Måtte Google litt om kanelkjuke, så nydelige farger den gir!
Lykke til med fargingen:)