torsdag 4 april 2013

Idiotiska reklamannonser !

“-Jag undrar”, sa flundra, “om gädda är en fisk?”.. och hur dumma vi konsumenter ibland kan vara? Går någon på sån här reklam? Tydligen så gör vi det för en reklamannons på FB är väl inte helt gratis och har man först satt den in vill nog MC ha valuta för pengarna. Rabatt; 100 % avgiftsfritt (lån alltså, men det står inte..) och extrafin rabatt är det ju. Tänk, här kan man 15000,-så fint, eller hur. , inte låna, det står inte det, får jag något av någon så är det gratis förväntar jag. Den här gåvan kostar mig bara ca 10 % mer än värdet av varan jag får, (hoppas bara inte det kommer gälla den samma rabatten om jag får födelsedagspresent, ønskar mig ett nytt par handkardor, av maken om någon dagar…) Och den här gåvan vill dom ge mig med sund ekonomi? Hm.. då undrar man nästan vad sund ekonomi är för något, för med en sund ekonomi går man väl inte på sån här reklam? Jo, kanske jag gick på något sånt här för 30 år sen, men då hade jag kanske inte helt sund ekonomi heller.. Sitter man redan över frukostkaffet och irriterar sig på reklam kan man ju alltid undra hur arbetsdagen blir..

7 kommentarer:

Marit sa...

Huff ja, det skulle være forbudt med sånn reklame. En ser jo at folk går på limpinnen så det holder. Samlet kortgjeld i Norge vet jeg ikke, men jeg vet at den er skyhøy. Litt dårligere tider, og folk sitter i saksa så det holder. Nei, jeg er ingen markedsliberalist, det er helt sikkert ;-))

Ha en fin dag!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Dette er virkelig noe jeg IKKE liker, men som vi tydeligvis biter på som sultne fisk, siden de fortsetter å holde på sånn.

Lisa sa...

Håller med! Det är speciellt kreditbolagen som kör med idiotisk reklam. Jag skulle också vilja FÅ 15 papp, men det kan man ju glömma. Värst är att folk går på det :(

Gratiskram, Lisa

Snäckskalsdalen. sa...

Tjyv och rackarspel....Agneta kram

Anonym sa...

bare innom med en klæm :-) kommer telbake i ny og ne.. god helg !

Ann-Sofie sa...

Eller hur. Vaddå 'gratis lunch' - det är bara att radera det ordet ur sin vokabulär för det finns verkligen INGET som är gratis.

Åsa! sa...

Ja det är ju helt vridet! Däremot tyckte jag mycket om din kommentar hos mig!

Ha en fin helg Mia!