söndag 25 juli 2010

Stor aktivitet efter midnatt..

röda vinbär
Det blir sån, när man som mig egentligen aldrig riktigt vaknar till liv förrän sån utöver dagen och är på sitt ‘ess’ vid midnatt, då börjar jag i köket.. Jag har plackat röda vinbär, inte mer än fyra liter. En halv liter har jag använt till en glass, spännande ! använde det här receptet ( delade den på tre) och både jag och junior tyckte i varje fall att glass smeten smakade underbart när vi stod där och slikade slevar. Resultatet visar sig imorgon..
Dom resterande bären, långt över tre liter har jag kokat upp till en gröt som nu står och rinner genom duken på köket, det blir gélé ( hoppas jag), varför glömmer jag alltid att spara dom där burkarna som jag lovar mig själv varje år ?? Nu har jag i varje fall plockat dom nedersta omogna bären också så då vore det väl t-san om inte gélén blir hård!!!

6 kommentarer:

Pixi sa...

Det blir nog jättebra!! det e så trist att jag inte har en saftamaja l'ängre ,det är det fortaste o smidigaste sättet att göra saft på tycker jag ..Ska hålla tummen för att den blir fast o fin!kram=)

Mimmi Hek sa...

Visst är det tillfredställande att pyssla med samma saker som mormors mor en gång gjorde. Med den skillnaden att för oss betyder det inte så mycket mer än irritation om gelén inte stelnar, för henne var det husmorsäran som stod på spel.

Mia stickar sa...

Här är det nästan så att det som inte blir gjort på förmiddagen blir inte gjort!

Birgitta sa...

Tror säkert att du lyckas med gelen. Jag brukar använda syltsocker och då går det som en dans,
Kram Birgitta

LisaMatilda sa...

Vilken energi så sent på natten...! Då sover ju en annan som bäst.
Blir säkert god gelé av de fina bären!

Stubbetufsa sa...

Ha ha! Du er B-menneske som meg, jeg hamner også ofte på kjøkkenet i de små timer, gubben også!
Tusen takk for en koselig kommentar hos meg!
Drivhuset er noe av det koseligste jeg har hatt! Jeg har hatt slike ferdig-drivhus, men de er ikke så personlige. I dette huset har vi våre kaffe/te-pauser, gubben og jeg. Fint å høre regnet på taket...
Svensk-norsken din er bare sjarmerende!