måndag 5 juli 2010

Vem ska man bli arg på, butiken eller leverantören ??!!

ingen skåplucka

Sån rent bortsett från att ungefär hälften av alla lådor till köket kom utan sån autostopper som bromsar lådan när man stänger den, och att diskmaskin kom dubbelt upp, och att en kökslucka var restbeställt, hörnsköpets hylla inte var L-formad som beställd, hantverkarna har åkt på semester och många av varorna är flera veckor försenade så är ju allt väl och bra..

var är micron ?? 

En av mina smarta söner kom på att han lika så gott kunde sätta tillbaka den gamla micron likaväl, medans vi väntar på den beställda som inte kommer. ( Denna ska användas till att färga garn med när hösten kommer :)

var är induktionstopen ??

Jo då, jag har gett upp och plockat in det mesta av allt som var i viardagsrummet, in på köket nu, och städat, helt till kl tre en natt!! Men matlagningen kan jag ju glömma, bortsett från ugnsstekta potatisar då, för ugnen kom ju för över en vecka sen..

kylskåp??

Vad med kall och hållbar mat i sommarvärmen ( nu har vi ju inte den värmeböljan som råder i Svergie, men likaväl..), här är det lätt och översiktligt, kall mjölk, ost och mat som håller..Okey, så har vi ett stort kylrum i källaren, men ingen av oss orkar att gå den turen mera efter fyra veckor..

DSC_0020 

Att vi allra reden inte har fått den härliga spinatsåsen till pastan, för spinaten gick upp i blom för länge sen, kan vara en sak. Inte heller blev det alla dom rabarberpajer jag drömt om, och rabarbersaften som jag sitter ute och dricker nu är ( tack och lov) rester från ifjol. Men det allra värsta är ju att flädern blommar ifrån mig – JAG VILL HA FLÄDERSAFT !!! Denna gudomliga dryck lagad av nekter från dessa ädla blomster. Jag fick alltid flädersaft av min barndomsvänninas mamma i julklapp, och det är traditioner som man ska hålla fast i.

stålorm

Detta har jag klarat alldeles själv, jag valde en kran från en bild på nätet. Att den har en duschslang är ju väl och bra, men jag med min ormfobi har gjort konststycket att få in en stålorm i köket, man vänjer sig ju till det mesta..

ena hörnet..

Varför jag är arg ?? Spisen, micron och kylskåpet skulle i det senaste kommit i torsdags, det var svaret min man fick efter att ha tjatat något intensivt, men fredag då kommer dom bestämt. Nej måndag då är dom i varje fall på plats. Jo, på plats nere i stan i butiken, men köra det upp till oss ?? Tisdag, kanske onsdag, kanske… Nej nu är jag sk-tf-rbann-d !!

9 kommentarer:

Reginas Cottage sa...

hi mia,
your new kitchen looks wonderful.
have a nice day,
regina

Nanne sa...

Skjønner godt at det går på tålmodigheten løs, men det blir flott...
Lykke til videre

Mimmi Hek sa...

Tålamod är en dygd var det någon klok människa som sa. Phu!! Jag har hellre inget tålamod med hantverkare som tar semester och grejor som inte kommer när det är sagt. Lycka till!

Mia stickar sa...

Suck suck! När vi byggde om köket var jag så lycklig när vi fått in inredningen och skulle lägga in bänkskivorna så jag skulle få min nedsänkta diskho och VATTEN i köket så visar det sig att de vackat plast på bänkskivorna innan lacken torkat så vi fick glatt vänta på nya och det tog tid innan jag fick in vattnet igen. JAg vet hur det känns!

Birgitta sa...

Göra om kök i semestertider låter inte bra. Du får leva på kärlek ett tag nu. Fläderblommor går bra att frysa och göra saft på sedan.
Ge inte upp, du får äta kall mat ett par dagar till.
Kram Birgitta

Uttan sa...

Klart man vill ha det klart så fort som möjligt.Klart man blir sur när det inte kommer grejer som man beställt.Men fint och bra blir det när det är klart sedan.
Så fina luckor Ni valt.
Spännande!!

Lycka till och hoppas Ni får prylarna snart.
Kramar!

Meta sa...

Hej gumman !
Så fint det har blivit . jag har inte varit inne på ett par dagar så jag har inte sett. köket ser mycket större ut än förut. Hoppas att allt snart har hittat upp för backen.
Kram mamma

Helena sa...

Man ska inte bli arg på någon, svårt men använd energin på handarbete istället. Vet du bloggadressen till en annan Mia i Oslo som också är svensk? Tappat den.

Anonym sa...

jeg hadde drept noen!! det går ikke ann å behandle folk slik.. håper du ikke har betalt alt ennå.. hold igjen pengene!!!

gå på restaurant å spis.. hver dag.. be butikken dekke de!! hvordan skal du ellers få i deg mat??

huff Mia, jeg synes synd i deg!! håper det ordner seg snart.. trøsteklem fra mæ