söndag 18 juli 2010

Rabarberpaj..

 MUMS !!!!

En rabarberpaj för godisgrisar, sursöt, serveras helst varm, med kall vaniljglass..

rabarber koktasmuldeg

Skölj och rensa rabarbern och koka ihop den till en kräm, med ca 1 dl socker och två tsk ingefära. Blanda ihop en smuldeg av 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver och en ägg gula. Spar äggvitan till marängen som ska vara på toppen. äggvitafördelas i smord form 

Fördela hälften av smuldegen i en smord form och häll rabarberkrämen över. Jag brukar hacka lite nötter också, bara för att det är gott..

  hackade nötter färdig för första gräddning

Nu ska pajen gräddas 20 min i ugnen, 175 grader. Ta ut pajen ock klicka ut ca 50 gram smör över och ringla evt. ut 1-2 msk sirap ( bara för att det är gott med den lite mustiga smaken..)

DSC_0009sirap 

Paj ska nu gräddas en gång till i 20 min ( 75 grader), äggvitan vispas tillsammans med 1 dl socker till ett skum som slås ut över den varma pajen som sedan sätts in i ugnen igen för tredje gång. När marängen har fått en lagom fin färg är pajen färdig.

3 kommentarer:

Ingela sa...

MUMS vad gott det ser ut. Vi forslade ju bort vårt grönsaksland till förmån för trädäck och glömde bort rabarberstockarna :-(

... men vi får allt plantera nya. Min farmo berättade att de brukade vattna rabarbern med deras nattkärl på morgonen och att den då växte så det knakade.

Ingela

Reginas Cottage sa...

hi mia,
your rhababer pie looks very delicious.thanks for sharing
have a nice time,
big hugs,regina

Filimarans Funderingar sa...

Oh gud så gott det ser ut.