onsdag 28 juli 2010

Små guldgula droppar…

 vita vinbärsgélé

Nästan en timmes insats och jag har nu detta glas med dyrbara droppar, bäst och skriva droppar för inte rann det fort genom duken när jag silade bären, dropp, dropp.. till slut hade jag 1 dl saft och efter att ha kokat den med 1 dl socker ( hm, det skulle ju vara 100 gram!! kom jag på nu – to late !!..) fick jag i underkant av 2 dl vita vinbärgélé. Detta glaset ska vi ha vid en speciell anledning känner jag, till revbenspjällen på julafton eller kanske till kalkonen på nyttårsafton ??

vinbär

den lilla stålbunken.. Jag plockade av dom sista röda vinbären också ikväll, gjorde saften i saftmajan och fick 1 liter. Det konstiga är att jag tyckte det var så mycket vinbär iår och så lite som iår har jag väl aldrig fått. Nåja, vi har mer än nog saft på lager sen tidigare år och dom svarta vinbären hänger där ute och väntar på att bli saft dom också..dagens fångst

(broccoli från egen täppa..)

5 kommentarer:

Furulunden sa...

Det er vakkert å se på og gir gode vibber å ha laget det selv. Kos deg når tiden er inne...

Mona sa...

Vad duktig du är! Mina bär hänger ännu på buskarna. Hoppas de hänger kvar ännu till veckoslutet. Då borde de vara lite svalare ut (åtminstone hoppas jag det) så man kan vara i trädgården och plocka dem.
Ha det så bra!

Mimmi Hek sa...

Visst är det gott med egen hemlagad saft och sylt. Vår broccoli är inte så stor men däremot har vi skördat en minisquash idag.

Bodil sa...

Mmm, så mykje godt du har laga :) ha ein fortsatt fin sommar :)

LisaMatilda sa...

Och så vackra bilder på vinbären... De glänser så fint!