lördag 6 november 2010

Den största glädje är att glädja andra!

Tromsø idag, minus tre grader och frisk bris. Låter som det hade varit skönt med något varmt runt halsen.  En Multnomah sjal till exempel, mönstret hittar man här hos Helloknitty, stickad i ett mjukt garn, Drops Delight, (stickor 3mm). Nu hade jag egentligen sagt att jag inte skulle blocka ut den, det fick mottagaren göra själv, men när jag såg hur skrynklig den blev så kan jag väl inte sända den ifrån mig.. Dessutom tycker jag nog mönstret var lite litet, men ska den ha tio mönsterrepitioner så ska den. Hoppas bara att den nu är stor nog. Fick liksom aldrig bestämt mig om jag skulle sticka den större och jag vet av erfarenhet att jag gärna överdriver storlekar..så jag höll mig till mönstret för en gång skull..

Sagt och gjort, nu ligger den utspänd på mattan under bordet i vardagsrummet. Bara den torkar ska den sändas norrut, till kalla Tromsø. Hoppas att den underbara jäntan som får den blir nöjd med den, hon som genom det sista året har värmt mig med sina kommentarer, jag har satt sån pris på din vänskap.

Den största glädjen, det är att glädja en annan!

13 kommentarer:

Anonym sa...

nå er jeg så rørt at tårene renner her, søte du:)) og så nydelig sjalet ble.. jeg gleder meg så til å ta det i bruk.. og da skal jeg tenke på deg og sommer og en herlig hage der sør..

Tusen takk Mia! jeg setter like stor pris på ditt vennskap:) kjempeklem fra mæ:D

Mimmi Hek sa...

Hon blir säkert riktigt varm och go i den. Den är nog bra att ha en lite kylig sommarkväll också. Visst är det roligt att glädja andra. Stickar just nu raggsockar till vår fine granne. Det kan ju vara kallt i Spanien där han bor också.

Ingela sa...

Visst är det så att den bästa glädjen är att glädja någon annan!En sådan vacker sjal som du har stickat!... och du hör ju visst verkar mottagaren glad...

Unknown sa...

Så flott sjal! Heldig er hun som får det :-)

Bodil sa...

Så flink du er som får til navajotvinning. Eg har ikkje prøvd det enno. Nydeleg farge, og eg trur hespa vil bli i balanse når du får vaska den. Og sjalet du har strikka er så lekkert, og så fin farge :) Heldig ho som får det. Ha ei fin helg :)

Mia stickar sa...

Så fin den blev och kan inte annat tänka mig att mottagaren blir jätteglad och varm i både hjärta och om axlarna!

Unknown sa...

Flott sjal =)

Anonym sa...

Så koselig gjort av deg! Så det på Facebook, jeg - for jeg også kjenner Berit gjennom web'en. Sjalet er kjempefint - heldige Berit! Her var det forresten fint å være, så jeg kommer tilbake en annen gang! Klem til deg**

Nanne sa...

Heldige Berit.... Nydelig sjal som kommer til å varme henne i det kalde nord. Nydelig gjort Mia. i dobbelt forstand

elle-melle sa...

Det var nydelig gjort og nydelig skrevet:)
Sjalet kommer sikkert til å varme dobbelt.

Uttan sa...

Men så fin...ja den sk hon väl bli väldigt nöjd med.

Och visst är det roligt att glädja andra.

Ha det gott!
Kram!

Åsa! sa...

Så vacker! Den kommer att värma både axlar och hjärta det är jag övertygad om!

Alexandra sa...

Vad snygg den är! Gillar mönstret jättemycket! Smidigt ställe att spänna ut den på =)