onsdag 29 december 2010

Mera blå-gult

 

Så har julen firats med familjen. Först på Lillehammer med den norska sidan, sedan med besök från Sverige här hemma så nu känns det bra, julen har varit stilla och fin. Nog fick jag julklappar också, så jag har kanske varit lite snäll iår också.Tomten (svärmor) kom med en niddynoddy till mig, gör det verkligen lite lättare än stolsryggarna när man ska laga härvor, en Kromski 180 cm. Testade ut den på det sista av Heja Sverige ullen som jag hann spinna mellan familjeträffarna.

58 gram/ 196 meter (338,5m/hg – sportweight) blev det.  Nu har jag inte mer av den färgade topsen..

Stickar en sjal av garnet, en avlång den här gången. Garnet passar bra till stickor 3,5 mm, så jättetjockt blir det inte. Men randigt blir det. I närbild syns dom kraftiga färgerna fortfarande väldigt gott, men på lite avstånd är det dusare gråaktiga färgtoner. Jag är glad jag blandade ut med en tråd grått, även om den gula blir lite ‘skitig’, för annars hade det skrikigt av sjalen. Men jag tror inte jag ska färga mer ull i just den här färgskalan, hm, hm…

Mönstret ‘Half leaf’ från boken med Estninska stickmönster, faktiskt en väldig användbar bok, rekommenderas. När sjalen är klar (det sista garnet hänger till tork) ska den tvättas och blockas, då kommer nog mönstret fram bättre..

Så hann jag bli färdig med ett par restgarnsockor till, 3.e paret ut, dessa till min niece. Med två garn, svart och grönt, ser dom ut som gamla, hederliga sockor. Restgarn finns det gott, om så det blir nog flera.

9 kommentarer:

Nanne sa...

Hvordan i allverden får du tid til alt dette? Så flink du er, likte godt fargene i sjalet ditt, ser veldig bra ut på bildet..... Ha en flott romjul...

promenader på landet sa...

Hej vännen! Kikar in och önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kram från Maria

promenader på landet sa...

Hej vännen! Kikar in och önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kram från Maria

Mia stickar sa...

Vad du spinner! Har lite blandad grön ull jag ska prova nu!

Helena sa...

Oj, vad du gör mycket fint. Hoppas du får ett fint nyår, och lycka till med garnerna.

Unknown sa...

Skjønner ikkje hvordan du rekker alt =) Neste år skal eg spinne mer, tror eg...

Bente`s Hobbyrom sa...

Så herlig farge på det garnet og alt man kan få tak i som gjør jobben lettere er artig å få i gave. Godt nyttår til deg og dine :0)

... sa...

Garnet er så flott, og fargene er kjempefine. Sjalet ser ut til å bli fint, og sokkene ser gode og varme ut.
Jammen er du driftig, jeg er imponert over hvor mye du får til :)

Ha en fin romjul videre!

Birgitta sa...

Lika flitig som alltid.
Ha det så gott.
Kram Birgitta