onsdag 27 juli 2011

Röda vinbärs saft.

Hos mig växer röda vinbär på kordonger, en gren alltså, inte en buske. Iår har det varit massa bär, fastän det inte varit mycket sol. Kordonger har fördelen med att dom tar liten plats och att bären får maximalt med ljus.

10 liter röda vinbär blev det. Lagade saften i saftmajan (då kan man göra något annat också, mindre palting..)

6, 5 liter saft blev det med två kilo socker. Saften smakar lagom syrligt för att släcka törsten. Första halvlitern försvann redan till middagen..

6 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det är gott att ha, saft är något som kommit bort lite i allt kolsyrat vatten som dricks, men ett glas kall hemmagjord saft slår det mesta!
agneta kram

Lilli sa...

Oj, så flitig du är!! Ja, röd vinbärssaft är ju väldigt gott :)

Lisa sa...

Så himla gott! Kanske jag skulle slå mig på bärbuskar (med taggtråd och elstängsel runt pga Kråkan). Grönsaker ger jag upp med. Jag vill oxå ha nykokad vinbärssaft!
Onsdags/semestermys från Lisa

Birgitta sa...

Duktiga dej! Jag väntar på att mina vinbär ska komma in i köket alldeles av sej självt.
Kram Birgitta

Åsa! sa...

Så smarrigt det ser ut! För många år sedan gjorde jag paj på röda vinbär med ett kolatäcke över. Sött och surt tillsammans, så gott!

Anonym sa...

: )) den beste saften er den som er nylaget.. den smaker ekstra godt : )) naboen har plantet et ripstre i en stor krukke.. ikke noe bær der ennå.. til tross for varme hele sommeren.. selv har vi hatt regn hele turen..

håper du har det bra der sør !! klæm fra mæ