tisdag 19 juli 2011

Årets lavendelkakor..

Lavendeln blommar och den har jag många av, överallt i trädgården faktiskt. Eftersom jag fortfarande hade socker kvar i lagret från förra året så bakade jag lavendelkakor, igen. Det är faktiskt helt fantastiskt gott och när sockret har stått i ett luft tätt glas i nästan ett år så smakar det härligt parfymerat.

Jag använde det samma receptet som alltid. se HÄR. Men jag hade i 2 dl lavendelsocker i stället för 1 dl (hade altså inte i 1 dl vanligt socker..) och tack och lov hade jag noterat mig att jag inte ska ha alla fyra längderna på samma plåt!

175 grader i ca 20 minuter och svalna på galler. Men inte vänta för länge med snitten, då är kaklängderna så hårda att dom knäcker när man försöker skära dom. Lagom är bäst.

Och goda, visst är dom det. Min svärmor bakade efter receptet i julas men utan lavendelsocker, det fungerade det också. Det blev goda kakor det också.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Lavendelkakor. Så spännande! Det har jag aldrig hört talas om. Kanske läge att prova!
Smaska på!

... sa...

Høres (og ser) nydelig ut, Mia :)

Husker du skrev om lavendelkake i fjor, men da fikk jeg aldri somlet meg til å prøve å lage. Nå er lavendelen kjempefin, og det er høstetid. Jeg skal jammen lage lavendelsukker i år, så får jeg se om jeg prøver meg på kake også etterhvert :)

Åsa! sa...

Spännande!

Lavendeln är ju en fantastisk blomma att ha i trädgården, en riktig fjärilsmagnet.

Lilli sa...

Oh, det verkar kul att prova :) Lavendel som luktar så gott. Det kanske smakar lika gott.

Pixi sa...

Oh det såg spännande ut,jag har oxå ettt recepte på sådana fast bara lavendel o vanligt socker med vit choklad,hur gör du lavendelsocker då?kram kram =)

Målfrid sa...

Lavendel kakene var nydelig, Mia, det samme var hyllebær saften. Haven din var også en oase. takk for en hyggelig pause :-)