måndag 11 juli 2011

Regnvädersaktiviteter..

Så hittade jag till slut lite annat att göra än att bara beklaga mig över regnet ute. Dammsugaren och dammtrasan kom fram, förnstrena blev putsade. Så börjar det stora prosjektet – plantera om mina krukväxter. Det är väl ett jobb jag mer eller mindre kan roa mig med hela sommaren. Krukorna jag köpte på Bauhaus til terrassen passar ju ypperligt till mina Hoya också. Bambusbågen är lättare att få tillräckligt långt ner och istället för bredare kruka, som tar plats som jag inte har, kan plantorna få ny jord under. Helsmart tycker nu jag!

Egentligen ska man inte störa plantor som blommar, både knoppar och blommor brukar ramla av, men det gick faktiskt bra, otroligt nog. Hur långt jag har kommit? 25 stycken kanske, så det återstår väl inte fler än si så där 100 till.. Behöver bara flera krukor först. När jag planterar Hoya sätter jag dom helst i lerkrukor, plastkrukor passar inte bra för mig. När man ska försöka få ut en planta så ser man att rötterna suger sig fast mot krukkanterna, jag tolkar detta som att dom vill ha luft. Därför köper jag också den krukjorden dom har på Plantagen med lecakulor i.

9 kommentarer:

Mona sa...

Vilket jobb! Och vilken mängd blommor du har! De måste ju ta otroligt med plats.
Kramar, Mona

Mia stickar sa...

Oj oj oj vilket jobb med så många! Här har jag njutit idag, det blev lite molningt så temperaturen sjönk så att det gick vara ute, här har vi haft mer som tropisk värme och mycket lite regn! Vi skulle ha f¨ått byta ihop lite!

Mimmi Hek sa...

Vilket jobb med omplantering av alla blommorna. Jag antar att du inte planterar om dom varje år. Om du får många sådana blommor som på bilden är det väl mödan värt.
Hur mycket regn kan ni få? Här har det bara kommit några droppar idag. Regntunnan i växthuset får vi fylla på för jämnan. Det går mycket vatten om det ska bli några tomater.

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Vilken vacker Hoya! Du har helt rätt i det där med syre, rötter behöver syre. Därför ska man inte plantera en pytteplanta i en stor kruka, man tror att man gör den en tjänst och ger den massa smaskig ny jord, resultatet blir ofta att plantan "står och stampar" för att den inte har kraft nog att söka sig ut till syret - som finns i mellan jorden och krukväggen.

Ja, det där var kanske en enorm utsväning, menmen:p Jag är så nördig!

Väldigt vackert foto du har tagit!

Bestemor Drillo sa...

Du er en kunstner med dine Hoyaer!
Fingrene dine er så avgjort grønne...! Jeg er hjemme en tur og da står mine vinduer også for en vask og puss! Fortsatt god sommer: Klem fra bestemor!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken vacker Hoya och har du så många växter, oj oj oj, vilket arbete att planta om alla dom!
Agneta kram

Lisa sa...

Städning..? Vem var det som sa något om september ;-)
Vilket jätteprojekt du har med att plantera om alla blommor! Jag är glad att det är ett minimum hos mig. Hoppas att det blir mer sol så du kan vara ute och gotta dig istället (även om det är mysigt inne oxå).
Kram från Lisa

Anita Tørmoen sa...

Litt av en jobb å ha så mange krukkeplanter:) Nydelig blomst da!

Unknown sa...

Wow, har du sååå mange? Det er litt av en jobb å plante om ja :)