tisdag 5 juli 2011

Sommar i flera timmar..

Om eftermiddagen igår dök ett okänt fenomen upp på den gråa sommarhimmeln som vi har vant oss att se. Solen!! Är det sant?? Det blev till och med så varmt att jag tog fram både bikiniöverdel och hängmatta. Första gången det händer iår faktiskt. Här somnade jag gott i över en timme och vaknade med magfläsket gott grillat till rött. Den delen av kroppen har ju inte varit utsatt för solstrålar iår.
Om man inte har några stora kraftiga träd att spänna upp en hängmatta i, och inte gillar dom stora stativen man kan köpa, hittar man andra lösningar. Hos oss er det störar. Med jordborr och slägga står dom fast över en meter under marken, stadigt alltså.
Vi har satt hakar i stolparna, i två höjder allt efter smak och behag, ena sidan fäster vi med en karbinkrok , den andra med en bit kedja, men det är bara för att den nya hängmattan ( från förra året) är lite kortare än den gamla.
Gungeligung… Hos oss är det trångt, men en hängmatta får man alltid plats med. Men på inatt var den inne i boden igen, litar inte helt på vädret..

10 kommentarer:

Nanne sa...

Ja, nå er det om og gjøre å ta vare på de få stundene sola vinner over skyene. Tok meg en tur hjem fra regntunge hyttevegger. Ikke moro å sitte inne uten pc og mobildekning. Jeg vil ha sol..... God sommer Mia. Blir nok ikke mye blogging for meg de neste ukene.

Snäckskalsdalen. sa...

Det låter så gott, bara dusa iväg och sova en stund så där. I en vacker trädgård dessutom!
Kram Agneta

Birgitta sa...

Vad skönt att solen hittade till dej också. Igår hade vi sol hela dagen och varmt.
Ha det så gott.
KRam Birgitta

Bente`s Hobbyrom sa...

Åååå heldige deg , sol i flere timer . Jeg begynner å tvile på om det blir noe sommer her iår hm... Herlig med hengekøye og så smart åhenge den opp slik , klem fra Bente :O)

Mia stickar sa...

Stackars er som inte ha rfått se solen så mycke! Önskar jag kunde skicka dig lite sol!

Lisa sa...

Men grattis! Kanske var det mina försök med telepati som fick solen att göra som jag ville! Hur som helst är jag jätteglad för din skull! Kan tro att du njöt där i hängmattan = D
Fortsätt och mys denna tisdagkväll!
Fler soliga kramar!

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Kul att få se bilder från din trädgård, det ser väldigt mysigt ut. Hängmatta är verkligen toppen!

Åsa! sa...

Så fina bilder från ditt "hängmattehörn". Hoppas ni fått se solen igen?!

Mimmi Hek sa...

Låter gott med en hängmatta. Fast jag är alltid så rädd att ramla ur. Har ni verkligen inte haft sol? Här lovar dom regn varje dag men solen strålar lika gott ändå. Den struntar i vad meteorologerna säger. Som tur är.
Soliga kramar.

Pixi sa...

Oh vad du har det mysigt ,med trädgård,hängmatta ,alla fågelbad o krukor precis så som jag vill ha det men vbi har en sån stor o öppen trädgård så det är svårt att få en så stormysfaktor,hehe..Ser fram emot att få hem plantorna!! Kram kram=)