söndag 3 juli 2011

Delikatesser

Årets första stann med potatis vandrade ikväll den korta vägen från köksträdgården till köket. Kan det bli färskare? Bara torka dom lätt med disktrasan så är det tunna skalet borta. Vilken delikatess, underbar smak! Kunde säkert serverats med något mer spännande än stekt fläsk men det var jättegott.

Vad gäller katten och fiskar så har jag setat barnvakt hela dagen, eller fiskvakt, eller.. kanske kattvakt.. Detta är vad som händer när dom, fiskarna, ser en skugga komma – mat! Men dom hade ju faktiskt fått mat en timme innan. Kattskrället försökt klättra ut i vattnet på plastkrukorna som står i kanten, för att nå dom. Efter att ha plurrat i vattnet och vilat lite av förskräckelsen, var det dagsmför nya försök. Till slut stänkte jag vatten rätt upp mot nosen, det hjälpte! Katta tittade surt på mig och tappade helt interresset, men hur länge?

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

När man äter första nypotatisarna spelar det ingen roll vad man har till för det är nypotatisen som är grejjen! Vilka jättsöta fiskar!

Bente`s Hobbyrom sa...

Jeg kan spise nypoteter uten noen ting ved siden av jeg mmmmm....
Hahaha håper katta holder seg unna de flotte fiskene etter at du har skremt skiten av den. Neste gang får du ta hageslangen , klem fra Bente :O)

Lisa sa...

Färskpotatis ÄR verkligen en delikatess! Fläsk till är gott, men man kan äta dem som de är också.
Jasså, katten ger sig inte? Den måste vara riktigt envis! Ett tips om den försöker igen; ta en sprayflaska och vrid om till en tunn stråle. Spruta på kisse när den närmar sig. Det brukar vara effektivt (speciellt med ett NEJ! också).
Idag har vi oxå lite regn och gråväder. Hoppas att solen är hos dig istället!

Mimmi Hek sa...

Skrattade gott när jag läste dina försök att rädda dom dumma fiskarna. Kan du inte prova att lägga nät över dammen så inte kisse kommer ner?
Kram