söndag 30 oktober 2011

Brioche–ett tålamodsförsök..

Jag hade ju tänkt börja med något större stickarbete men så blev det detta istället. Tänkte jag skulle försöka mig på Brioche stickning, bara för att se hur man gör. Och det är ett tålamodsprov, speciellt som jag såg min chans att bli av med lite av all babyull som jag hade kvar..

Men när varje varv stickas två gånger tar det ju dubbel så lång tid! Jag har inte kommit längre än 7 cm och då har jag stickat 50 varv!! Det är 7 varv/cm , nästan dubbelt så mycket som vanligt, ja da stickor 2,5 mm..

Baksidan ser inte fullt lika vacker ut som jag förväntade mig och jag vet att kanten skulle sett annorlunda ut, men det här är ju första försök, jag lär mig väl med tiden. Ser ju redan nu att jag inte borde lagat så stora kontraster men man tar inte rosa eller lila i en mössa till herrar!

Boken är skriven på engelska och jag är absolut inte en mästare när jag ska tolka dom mönstrena. Så vad heter den här sticktekniken på svenska/ norska? Dobbel flerfärgspatent eller något sånt? Har sån lust att se vad som ligger ute på nätet. Blir jag någon gång färdig (känns lite tröstlöst just nu..) så tänker jag ivarjefall välja ett tjockare garn!

7 kommentarer:

Gela sa...

Har ingen aning om vad det är, men visst är det roligt att lära sig nytt. Själv håller jag bara på med raggsockor till maken. Ha en fin söndag/Gela

Bestemor Drillo sa...

Dette kjenner jeg ikke til, men det ser lekkert ut! Tusen takk for hyggelig kommentar !
God søndag fra bestemor!

Mimmi sa...

Häftigt!
Är det inte där man lyfter varannan maska? I så fall har jag stickat sådant. Minns i vart fall att det tog lång tid.
Kram

Pixi sa...

Ojoj det verkar vara tålamodsprövande!! hehe.. inget för mig!! Är så glad för dina hoyaplantor, de har inte kolat vippen iaf och en har faktiskt tillomed blommat!! Kram kram =)

Mia stickar sa...

Det ser ut att bli fint iallafall!

Anita Tørmoen sa...

Så flott teknikk. Har sett dette på YouTube, og det går jo sakte, men så blir jo resultatet dobbelt så tykt også:)

Lisa sa...

Jag har nog inte hört något annat namn än brioche. Kollade just på nätet och någon kallar det flerfärgspatent, fast det känns inte rätt. Snyggt är det i vilket fall, men alltför tålamodsprövande för att jag ska porva!
Stcika på och ha en fin kväll!