söndag 16 oktober 2011

Helgen då allt skulle göras..

Gräsänka, vilket underbart ord!! En hel helg utan att jag skulle behöva passa på gubben eller frestas till den samma inaktiviteten. Denna helgen skulle massor bli gjort! En tur till stoff & stil efter tyg. I helgen skulle det sys. Två kjolar, två tunikor och två kuddar, minst!! Det var planen… Jo,jo… har i varje fall börjat på den första kjolen ikväll..

Kuddarna skulle jag ha till den har virkade rutan. Jag måtte ju bara virka en till nu som jag hittade tillbaka till mönstret. Trodde självklart att jag skulle hinna med två, allra redan fredagkväll, men, men..  Självklart har jag inte tvättat den virkade rutan jag har ännu heller. Varken den eller gardinerna på kontoret hittade vägen ner till tvättstugan av sig själv, så sommargardinkappan hänger fortfarande kvar i fönstret och släpper in den skarpa höstsolen som bländar mig något så otroligt vid symaskin..

Men jag har tvättat någonting i varje fall. Jag tog mig i kragen och fästade alla trådar på sjalarna och eftersom bägge var stickade av upprepat garn tyckte jag det var lika bra att skjölja upp dom.

Nu är det ju sån, att upprepat garn liksom krullar ihop sig lite när man stickar, hängades våta bidrar också till resultatet, men hur långt kan det egentligen vara från taket ner till badkarskanten (inte mobb mig för mitt orange bad..) 1,5 meter ? mer? ta det gånger två så får man längden på sjalarna.. Långsjal a la 70-talet alltså och lite till..

Så vad har jag gjort då? Stickat raggsockor? Man ville väl helst tro att man klarar få ihop två par i löpet av en helg, men nej då, jag har börjat på den första sockan. Mönstret, som inte kommer fram på bilden, är faktiskt riktigt stiligt och från en av dom böckerna som jag halvsovande slängde bort hela fredagskvällen på att bläddra i…

Mor Aase garnet är mycket tjockare än jag trodde, tjockt, fett och varmt. Dessutom tycker jag det är odrygt, ett nystan håller inte långt. Så kanske jag hinner till botten av denna påsen innan jul? Det måste i varje fall resultera i varma och slitstarka sockor till elektriker’n i vinter. Tja, det var min helg det.. og städa, det får bli i veckan som kommer.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Kanskje du skal planlegge å gjøre ingenting en helg? Da er jeg sikker på at du får gjort MASSE! :-) Ha en fin uke!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hehe, men masse god kvalitetstid med deg selv ble det sikkert :)

Nanne sa...

Er det ikke rart hvordan tiden bare går? Men deilig også da, å kose seg skikkelig. Og, du skulle jo bare jobbe for deg selv????

Birgitta sa...

Ser att en del är riktigt flitiga, för jag tycker faktiskt att du hunnit med mycket. Jag har bara latat mej - ingen ork och förkyld.
Kramisar Birgitta

Mimmi Hek sa...

Du har ju varit riktigt flitig! Det är viktigt att vila emellanåt också. Inte stressa! Städningen blir nog av någon gång.
Kram

Mia stickar sa...

HAr jobbat hela helgen och går sista passet ikväll så här har inte mycke blivit gjort! Men trats allt verkar du hunnit en hel del!

Lisa sa...

Äsch, varför ska man vara så duktig när det finns lite egentid? Jag tycker det låter som att du gjort precis lagom. Att bläddra bort en fredagkväll är helt rätt!!!
Badet ja... Fungerar alldeles utmärkt tror jag och färgen är inte så hemsk. Om du skulle se vårt badrum skulle du förstå vad jag menar. Väggarna är bordellröda! Att göra om badrum är svindyrt, därför har det fått vara. Jag funderar på att måla schabloner eller nåt tills vidare. fast färgen är ju varm och det är skönt efter duschen...
Ha en trivsam måndag!

BiZen sa...

Hej!
Du har ju hunnit med massor. Flitig som alltid.
Ang. din kommentar hos mig så har du nog tagit fel på person. Jag har inte gett dig mönster på mössor, tyvärr.
Hoppas du hittar den "skyldiga"
Kram till dig! //BiZen

Åsa! sa...

Så flitig du varit! Goa raggsockor är ett måste när kylan tränger sig på!

Snäckskalsdalen. sa...

Oj oj oj....hälften hade varit nog, du är så flitig!
Agneta kram