måndag 4 februari 2013

Husmors ära i behåll..

Alla hemmafruar ska ju ha nybakat hemma så familjen har något gott till kaffet. Nu är jag väl inte hemmafru, jobbar ju heltid om inte ännu mer, men när kakfatet är fullt känns det bra i varje fall. Efter en avslappande helg så blev det bakning. Jag fick så lust att laga äpplemos, det ligger ju en del skrynkliga äpplen kvar i frysrummet. Först hade jag nog tänkt att det skulle bli en paj, men så fick jag lust att baka bullar i stället. I moset rev jag förresten ner lite ingefärsrot, det satte en god smak på bakverket.Nu ville ju inte moset ligga kvar i mina bullar, oansett hur jag formade dom, så till slut lagade jag en krans av den sista degen. (nästa gång ska jag försöka med mammas giffel tips)

 

Jag rullade bara ihop degen när jag hade smörit ut moset och formade den till en rund krans. Den klippte jag sedan jack i, (det hjälper till med jäsningen i tillägg till att det ser fint ut), och penslade med ägg när den stått ca 20 min i ugnen. Jag pratade nämligen med en vännina i mobilen när bullarna var färdiga och skulle byta plåten rask, då glömde jag helt penslingen. Men det gör ju bara att kranser ser finare ut tycker jag. Med lite pärlsocker på toppen så frestar den nog familjens herrer, och jag får känna mig som riktig matmor..

6 kommentarer:

Marit sa...

Det virker nå som at du er veldig dyktig til å lage både mat og kaker! Så din husmorære trenger du ikke å engste deg for :) Kaken din så riktig deilig ut!

Meta sa...

Hej gumman !
Det kallar jag för andra bullar. Vilken härlig krans!!!!!
Synd att man bor på andra sidan kölen så jag inte kan smaka på härligheten . Men det vattnas i munnen bara man tittar på bilden. Vilken tur att det finns andra som kan hjälpa dej att äta upp denna härlighet.
Kram mamma

Anonym sa...

Ja varför bor du så långt bort det ser ju så gott ut!
Miasticka

Anki sa...

Den där kransen ser helt underbart god ut :)

Åsa! sa...

Så smarrigt det ser ut! Herrarna måste ha blivit mer än lyckliga :)

Lisa sa...

Nu blev jag sådär dregglig igen. Den bullen ser helsmaskig ut! Jag som inte heller tillhör den bakande skaran husmödrar gottar mig åt alla andras flit.
Apropå flit, du är helt makalös med ditt spinnande och stickande! Det är en fröjd att se hur dina alster växer fram. Jag har fortfarande inte kommit igång med något handarbete. Jaja, var sak har sin tid...

Kram, Lisa