torsdag 14 februari 2013

Minnebank på Fotoknudsen, och nu konkurs !

Ja, det går inte bra längre för fotobutikerna som länge har överlevd på framkallning av fotografier. Här i Norge har en av dom stora gått konkurs. Dom sista åren, i varje fall 10 år, har dom gett oss möjligheten att lasta upp och lagra våra fotografier i minnesbanken. Aha, på nätet ligger dom säkert, det har också jag tänkt. Efter några havirerade gamla datamaskiner här hemma efter 90-talet var det ju smart..

Nu var jag ju tvungen att ‘deleta’ allt som låg på min PC i höstas så då lastade jag först över alla bilderna på en extern disk. Först i farten tog jag dom som var på Fotoknutsen i samma runda. Gissa om jag var glad för det nu!! Men rik av lärdom har jag ju också använt blogg som min lilla lagringsplats dom sista åren. Men helt obegränsad plats är det ju inte på Picasa heller, och kanske man borde dela upp det lite..

Så först pressade det sig fram ett behov för en egen blogg om allt som inte är trädgård (för det var ju där jag började…). När mycket av det som inte är trädgård kunde sammanfattas som Hoya fick det bli en blogg till..

Och nu i den sista tiden, ja ganska länge, har det blivit väldigt luddigt och ulligt. Varför alltid denna vågen också?? var det en läsare som frågade, det börjar faktiskt bli länge sen.. Ja varför, säkert tråkiga foton för alla som sticker näsan inom men för mig är det viktig dokumentasjon. Så nu har jag ännu en till blogg.. Allt det ulliga, gulliga har fått sin egen plats och kvar här blir skramlet om allt det där andra som händer med hemmalivet.

Och det är ju också en del man vill spara på, som orkideernas blommor när dom nu vänder tillbaka tillsammans med ljuset. En ny notatbok med massor av ny lagringsplats till allt det där tråkiga som är så bra att spara på men som blir lite tjatigt i längden. Här kan jag ju istället visa den fina murgrönan jag fick i eftermiddag, skröna lite om det som svirrar i huvudet just nu, skryta lite om mina handarbeten och försöka hålla den där hårfina gränsen mellan privat och personlig. För utan tvekan fungerar ju en blogg som en slags notisbok eller dagbok också, inte bara som lagringsplats till bilder.

Men även om bloggarna ligger ute i cyberspace och flyter vill jag fortfarande ha ett ställe på nätet där jag kan lagra mina bilder. Det känns på ett sätt som det tryggaste stället (även om jag inte längre är lika säker…) så är det någon som har några bra tips?

4 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg har alle bilder både på Pc og på løs harddisk. Den siste ligger på jobben. På den kopierer jeg inn bilder noen ganger hvert år.

Jeg tror ikke jeg ville stolt på noe bildehotell på nettet.

Åsa! sa...

Så nu har du tre bloggar? Du ambitiösa människa! :)

Jag lagrar alla mina bilder på två externa hårddiskar. Det kan ju inte bli så oturligt så bägge kraschar samtidigt?

Mia stickar sa...

Vilka fantastiska blommor du har, blir riktigt avundsjuk!

Meta sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar i bloggen min.:)

Hvordan festes trådene i neste omgang? Det hørtes kjempesmart ut.:)

Nydelige blomster. Her går det i pelargonia og orkidèer. Herlige planter som bare blomstrer og blomstrer.:)

God helg!

Klem fra Meta