onsdag 20 februari 2013

Vad? ledig idag igen?

Ja, har man en massa kompledigt som ska ut har jag kommit på att onsdag är en bra dag. Visst hade det varit fint med fredag eller måndag så man får tre dagar sammanhängande men ärligt talat, onsdag, perfekt. Hur trött hinner man bli med två futtiga dagar på jobbet? Det får så vara det blir större tryck när man är där, denna onsdagen är ju tänkt att vara bara min..

Efter omorganiseringen har jag fått nya kollegor på jobb, avocadoätande kollegor. Tydligen är det en populär lunch just nu, och jag glädjer mig och samlar in alla kärnor. Idag skulle det färgas igen, (utan salmiakk!). Idag skulle jag ju baka också, Birgittas apelsinkolakasnittar, det blev det inget av idag heller.. Har man en dag till sig själv blir det inte mycket nyttigt gjort.. inte ännu i varje fall..

Ja, tänkte jag mig inte det, jag har spunnit lite till.. Men det är ju inte alltid jag kan ta bilderna utomhus. Johannesörten har nu blivit sex olika garn.. Och jag har skottat lite, vårsolen gjorde ju inte direkt lusten alltför stor att bara vara inne..

Fast någon timme i köket blev det också. När man har kraft och energi är det kul tycker jag (även om jag aldrig fiaxade dom där kakorna…) Den gråa färgen som min älgskavsrisotto fick av rödvinet ser ju ändå ganska bra kamoflerad ut under bacon/ squash röran. Med brie och avacado och lite annat runt så blev det faktiskt riktigt bra ändå. Solen skiner, man får sätta lite färg på tillvaron, då blir allt genast bättre.

Ja, och jag fick ju en kärna till ner i glaset till nästa försök..

5 kommentarer:

Lisa sa...

Vilket smask där på slutet! En perfekt avrundning på din lediga dag tycker jag. Även jag är hemma, hela veckan faktiskt. Jag har sjukskrivit mig. All turbulens på jobbet har gjort mig oändligt trött! Jobbet i sig är det inga problem med, även om man kan tro det. neej, det är en organisation som är helknäpp. det vågar jag inte skriva i min blogg som du förstår... Jag har inte varit så effektiv dessa dagar, förutom att jag sorterat mina tyger och packat i lådor. Allt låg i påsar förut, det blir så när man flyttar. Jag har dessutom inte sytt något sedan vi flyttade hit :/ Nåväl, fint blev det och plötsligt mer plats på loftet!

Kram, Lisa

Ewa`s Galleri sa...

Ser väldigt gott ut
Härligt med en ledig dag mitt i veckan
Ha en skön kväll

Hilde sa...

Du verden for et flott matfat, det så riktig så godt ut :)
Høres ut som du har hatt en fin dag. Skal bli spennende å høre om resultatet av fargingen.

Anki sa...

Det är väl helt underbart att kunna vara ledig en dag mitt i veckan :)
Fina färger på garnerna som färgats med johannesört - mjuka, fina färger...
Ser väldigt gott ut med älgskavsrisotto med tillbehör... gott, gott! Nu blev jag faktiskt riktigt hungrig... måste nog fixa lite käk :)

Meta sa...

Ja , jag säger bara det, vilken mästerkock jag har till dotter! Det vattnas i munnen bara jag ser dina bilder. Även din matlagning blir som en tröja, Med alla underbara färgkombinationer som bara du kan åstadkomma.Härligt!!!!!!
Kram mamma