måndag 19 oktober 2009

En Landhandel, vad kul !

DSC00039  Idag har jag varit och handlat, nej jag tillhör inte dom som har svart bälte i shopping, men när det öppnar en ny lanthandel i grannskapet så är jag inte långt undan. Jag älskar atmosfären i såna små butiker, här luktade det ju dessutom nybakat vetebröd lång väg så hur skulle man kunna motstå ett aldrig så litet besøk! Tre jenter i olika åldrar har tagit steget ut och öppnat egen butik på Konnerud.

Myrullpiken - ’ Landhandleri med interiør og barneklær’ står det på etiketten, som i sig själv är så charmig att det är svårt att låta bli att handla , jag vill ju ha papperspåsen!

 

1 

Jag har som sagt var inte det svarta bältet men gårdsägg, godis och lite annat smått och gott kom med hem, som en mysig liten lykta från Bloomingville. Om inte annat för att jag förälskade mig i den söta bunten av små stearinljus. Ojsan, en liten grön krans att hänga vid entéen fick jag visst också med mig.

 2

Här säljs hemlagad saft, lavendelkakor och bullar om varannat. Det finns små söta barnklänningar ( hade jag haft några småtjejer så hade jag handlat flera !!) stickade sockor, vantar, dukar, lyktor, korgar, kaffekoppar och patinerade krukor för att nämna något. Jag fick köpt denna praktiska grunkan till mitt snöre, nu ska jag äntligen börja virka den lilla asken som jag såg hos Sticking & virkning även om den var av pappgarn.

3

Jag blev så där riktig i tagen för en kopp kaffe i gammal stil, så jag tände min nya lykta och hittade fram en av ‘farmors’ gamla kaffekoppar, satt sen och njöt, bara njöt, lugnet en fin och stilla söndagseftermiddag.

P.S Myrullpiken finner du i Abelhaugvn 2 på Konnerud, Drammen.

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vilken mysig affär!

Marita sa...

Jeg elsker sånne butikker. Du kunne godt sagt hvor vi finner denne koselige Landhandleren da, Konnerud er for meg meget uoversiktlig *hihi*

Bestemor Drillo sa...

For en koselig butikk;) Det er godt den ikke ligger i min nærhet for da hadde jeg nok nærmet meg svart belte! Nydelig og vakkert beskrevet Mia! Klem;)

Uttan sa...

Vilken mysig butik....
Och fina och goa saker fick Du med dej hem.
Ja det är nått speciellt med kaffe i en gammal kopp.
Spännande med att virka i pappgarnet....spännande att få se hur den blir.
Ha en bra fortsättning på Måndagen.
Kram!

Britaiskogen sa...

Oi, dette så trivelig ut. Kan godt tenke meg å ha en slik butikk i nærheten, ja. Men når jegikke har det, så er det jo en god erstatning å lese om din opplevelse av å shoppe der :-) Ha en fin dag!
Brit

Angel.Pearls sa...

Härlig gammeldags lanthandel- bunten med ljus är fin! Härlig fikastund du har..finns en kopp till en fikasugen till??!!..Kommentar:tror inte att något av de kungliga bröllopen kommer att hållas i 'det rosa kapellet' -det är nog för litet o 'enkelt'..Men jag skulle inte säga Nej där..Kram//Eva

Marie sa...

Då måste jag ta mig en tur, har inte så långt till Konnerud från där jag bor. Och vad det gäller språk, svenska eller norska...så blandar jag också nog lite hej vilt ibland. Klem og kos deg!

frisky frog sa...

Filken mysig butik och vilken finblogg du har. Är här ibland, men jag erkänner. Jag har inte kommenterat innan.
Den tekniken som du kallar hakning (?) kallas krokning i Sverige. Liksom gaffelvirkning är det en gammal teknik.
/Ha det gott!

Gunsside sa...

Det så jo bare SÅ koseligut
Det er nesten så man kjenner duften av bollen helt hit
Flott innlegg ;)