fredag 23 oktober 2009

Virka en liten korg i hampa

1

Jag sa det ju, när jag får tid ska jag virka en liten ask, nu vet jag ju att jag fick idéen när jag såg Stickning & virknings korg i pappgarn, men jag hade ett nystan Hampa, från Nelson, kvar efter trädgårdsäsongen och ville hellre försöka virka med det.

DSC00049 Kanske var det förra helgens inköp av denna trådhållaren som avgjorde det hela för mig. Nu som jag först hade varit ute i boden och hämtat snöret var inte tid längre en ursäkt jag kunde godta. Det var bara att hitta fram till en lämplig virknål; 3,5 mm, och börja ! Gissa om det var tungt, snöret var ju inte direkt lätt att hantera och jag ville ju ha stadgan..

2

Jag har saknat något i lagom storlek, till badrumsskåpet, som jag kan ha alla saker i för dom bara ramlar ut när jag öppnar dörren..

35 4

Jag måste nog jobba lite mer med modellen, den ser ju lite sned ut, men den funkar till ändamålet, och det gick ju an att vika ned kanten..

… nu är det ju inte bara mascaran som angriper mig om morgonen, den får som regel gott sällskap i fallet av diverse annat smått och gott som ligger i skåpet…

DSC00057 8 976

Det blev iverjefall små korgar, kanske dom kan användas till något annat också? Som fågelrede kanske? Nej, jag hittade en påse med små oliver, ja inte riktiga oliver, dom här är med mörk choklad och mandel ( och ja, Tone, det var dom jag fick av dig…. mums :)

14 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

NÆ! Noe så hendig og fint til små ting;) Dette har jeg aldri prøvd på, men kanskje jeg tar fatt med dette også! Jeg har lyst til å gjøre det meste, men jeg må begrense meg litt;) Det er jo så masse fint på bloggene og så mange ideer ! Ha en fin kveld! Klem fra meg;)

Uttan sa...

Så fina korgarna blev:var det svårt att virka i snöret var det inte hårt?

Ha det gott!
Kram!

Marita sa...

Tror jeg begynte på sånne engang for lenge siden, men au-au så vondt jeg fikk i fingrene av hampen. Mulig jeg holdt for hardt i heklekroken... Dine ble kjempefine!

HansHB sa...

Spennende ting du holder på med, og gode illustrasjonsbilder.

BiZen sa...

Fantastiskt fina krogar du gjort. Gillar det grova med hampan, toppensnyggt! Kul att man kan göra så fina saker av det man har hemma för tillfället.
Trevlig helg önskar Birgit

miaring sa...

Hjälp, hur gick det med dina fingrar under tiden?

Åsa! sa...

Du det blev riktigt bra!

Malys krok sa...

Flotte kurver du har heklet! Må og få takke for kommentaren din. Ekornet på E-innlegget var fint. flott valg for bokstaven. -Margit-

Britaiskogen sa...

tøffe korger du har laget! Og en god ide..Ha en fortsatt god lørdag

Meta sa...

Hej Gumman !
Du har alltid någon ny ide på lut. Allt ska användas.
Kram mamma

Bestemor Drillo sa...

Ligger en utfordring til deg på bloggen min! Klem og god helg

cecilie-design sa...

korgene var finfine! Men det så ut som om det kunne være litt hardt og stikkete å få heklet dem? Gratulerer uansett med god ide og flott gjennoførelse!

Takk også for hyggelige kommentarer på min blog - det betyr mye for meg!

Mia stickar sa...

Så läckra men oj vad svårt att virka med!

Jorunn Pedersen sa...

Så fine og praktiske kurver da! Men det må ha vært vaskelig å hekle med hamp...