onsdag 14 oktober 2009

Mina vintergardiner till köksfönster

8Flera gardiner med virkade remsor och mellanborder. Ja, jag tycker om kombination av virkat och tyg, och idéen till dom här fick jag faktiskt av ett par gamla lakan med en enkel men underbar infälld remsa som avslutades med en spets. Jag hade inte tillräckligt mycket tyg av varken randigt eller rutigt så jag använde bägge två, tycker faktiskt det blev riktigt bra.

Självklart står det Hoya i mina köksfönster också, det här är sticklingar i stort behov av större plats, dom blir nog omplanterade en dag också, om inte annat så till advent när julstjärnorna ska ställas på plats…

97   610

5 kommentarer:

Hage og Foto entusiast sa...

Fine gardiner.Så flink du er. Jeg synes ofte det er et ork å sette seg ned med symaskin. Før sydde jeg så mye...kanskje det kommer igjen med tiden..lysten altså..
Tusen takk for kommentar på bildet mitt. Det er koselig med bål!;)

Uttan sa...

Så fin Du gjort.
Romantiskt och ombonat.
Det kan behövas i höst rusket.

Sköt om Dej!
Kram!

Birgitta sa...

Hej! Jag tycker det blev riktigt fint med de nya gardinerna. Visst går det bra att blanda randigt och rutigt. Hörde att rutigt var på modet igen.
Ha det gott!
Kram Birgitta

Living next to me sa...

Takk for hyggelig kommentar hos meg . Hønsestrikk er når du btker div mønster bordet på en jakke eller genser osv . Tror det er gammelt utrykk fra de brukte restegarn på den måten . Da brukes ofte broderimønster som hund katt roser høner som border i genser . Ingen gensere blir like og fint bruke restegarn til det blir jo posevis med det . Mulig andre har andre forklaringer men det er det jeg kaller ta hva du har og strikk hva du vil mønstrene :) ha en fin dag .

Hobbygåsa sa...

Har du sydd disse selv også - så flink du er! Det er jo så gøy når man kan lage selv og få det akkurat slik man har lyst på. Riktig flotte gardiner!