måndag 28 mars 2011

Dagen efter stormen..

Fortfarande inte direkt en interiörblogg, detta är trots allt rummet för kreaktiva aktiviteter , men jag har damsugit!!!  Ute har sken solen hela dagen men jag satt här och gjorde mig färdig. Ibland kan visst jag också vara målmedveten och få gjort något färdigt. Ja, inte pricklingen då, den får jag ta en annan dag…

Det blev många flera fickor innan jag var färdig med insidan. Kom bara underfund med att svart kan vara nog så tråkigt att leka med när man ska ha spetsar, band och annat. Det syns ju liksom inte. Men alla dom här lager på lager med tyg, självklart är alla fickor dubbla, vändsydda, ger extra stadga till väskan och håller den upp även om den skulle vara tom.

Fem fickor på ena sidan, fyra på den andra. Och så karbinkrokar och pennhållare.. Yttersidan fick klara sig med två stora fickor framtill och en i locket. Hade nog först tänkt att jag skulle laga en dragkjedjeficka bak också, men det gäller att sluta medans leken är god..

Något som jag saknar på köpta väskor är karbinkrokarna, dom är så himla bra att fästa nyckelknippan på. Då får jag tag i knippet som ligger någonstanns i röran i botten av väskan. Dragkedjan på locket är inte så självlysande som blixten gör det till och axelremmen är ett färdigt band jag hittade på tygbutiken, med två spännen sitter den bra ihop i sidan. Det svettigaste och mest tålamodskrävande av allt var nog att sy ihop ytterväskan med innerväskan. Allt vlieselinfoder och tyg ( åtta lager på det värsta) gav både mig och symaskinen någon tuff timme på slutet..

Jag har verkligen fått plats med allt som behövs, egen ficka för allt som jag behöver hitta fort. Men en sak glömde jag faktiskt – glasögonfodralet!

Men jag är nöjd, väskan är redan inflyttad, klar för en dag på jobbet imorgon. Men nu fick jag lust på en till.. får se om det blir någon.. om några år..

17 kommentarer:

Lisa sa...

Den blev jättesnygg! Praktisk också. Jag kan ta en också om du ändå ska sy flera =)
Det där med karbinhake är supersmart. Hur kul är det att gräva runt i väskan i jakt på nycklarna?
Nu blir det sovning här!

Marita sa...

For en flott jobb og MYE jobb du har gjort med vesken. Den ble utrolig flott og innholdsrik. Karabinkroker til nøkler er veldig smart og det har jeg brukt i flere av mine vesker også. En strikk eller en stoffsylinder sydd fast i sidesømmen innvendig kan også holde en flaske på plass ;)

Birgitta sa...

Jag blir väldigt imponerad av hur du sytt den fina väskan. Vilket jobb du lagt ner på den. Kunde du inte låta bli städningen.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Anta sa...

Vilket jobb men så blev den helt otroligt snygg, och så måste jag berätta att skotten jag fick av dej växer så det knakar. Ha en härlig vecka Kram

Emelie sa...

oj, vad duktig du är! :) den blev fin! :)

Mia stickar sa...

Den blev jättesnygg och så praktisk sen! Blir riktigt avundsjuk på din syförmåga!

Anonym sa...

Hei Mia!!
Jeg er for en gangs skyld- STUM og det er av beundrung- kjempefin veske! Gleder meg til å se både den og deg på jobben!!!!
Hilsen Wenche

... sa...

Veska ble superflott, Mia! Du er dyktig! Smart med så mange lommer, og karabinkroken til nøklene var jo veldig kjekt. Det hadde jeg trengt i min veske, bruker alltid flere minutter på å lete opp nøklene som ligger et eller annet sted på bunnen.

Håper du får en fin dag :)

Guri sa...

Så knallfin veske! Og så masse jobb du har lagt i den. Den er jo like pen inni som utenpå ;)

Anita Tørmoen sa...

Kjempefin veske ღ både praktisk og tøff:)

elle-melle sa...

Denne her kommer fort til å bli favorittvesken!
Så utrolig smart og så fabelaktig innredet!
Du er GOD!!!

Åsa! sa...

Jag är imponerad!!! Du är så händig Mia! Väskan blev ju bara så perfekt!

Bente sa...

Hei!
Tusen takk for koselig hilsen fra deg i min blogg.

Så utrolig fin vesken ble! Kjempefin og detaljrik.

Ønsker deg en fin kveld!
Klem fra Bente

Nanne sa...

Nå ble jeg imponert. Så flott og så detaljrik...Gleder meg til å se den live..

Mona sa...

Vad du är duktig! Måste ha varit ett jättejobb att sy den fina väskan med så många fina detaljer.
Kramar, Mona

Bente`s Hobbyrom sa...

Å den var dr.... lekker :0) tilogmed blonde innvendig ... Flink er du :0)

Lotte sa...

Vilken fin väska.. Jag kan liksom inte få nog av väskor. Är den sydd efter något mönster eller efter eget huvud?