söndag 27 mars 2011

Jag har fått hund !!!!!! (-ull)

En hel påse med hund har flyttat in hos oss. Det grå är från en portugisisk fårhund (sarah) och det ljusa från Mia (ja, hon och jag har samma namn!), en liten sak som jag inte kan rasen på. Ivarje fall har jag tänkt (och lovat) spinna garn av detta. Men vad gör jag nu? Borde jag tvätta håren först innan jag på ett eller annat sätt försöker spinna den? Och borde den egentligen kardas först (det bjuder på vissa problemer här i huset..) eller bara lägga tussar till ull medans jag spinner?

En liten hårlock blev jag ju tvungen att testa på med en gång. Himmel och hav så tunt det blev, klarade inte dra ur håren tjockare, men den sista klumpen, som väl egentligen var hundullen, klarade jag inte dra ut alls..

Håren spretar lite till sidorna och ger garnet lite angorapräg, men det gör ju inget. Däremot är det så slitstark att det ska stora krafter till ska jag kunna slita av det. Men du, Herr Jansen, vantarna kommer inte förrän till jul alltså Smilefjes som blunker

16 kommentarer:

Bente`s Hobbyrom sa...

He he , trodde du hadde fått deg hund jeg nå :0) Så spennende prosjekt. Naboen min fikk spunnet hår fra bikkja si og strikket en jakke av det. Jakka ble supervarm men klør noe grusomt så hun har foret den med bomullstoff innvendig.Lykke til med prosjektet Mia :o)Spennende.

Mia stickar sa...

Jag har inte provat spinna hundull men en kompis spinner från sin hund men hon kardar ihop det med lite vanlig ull!

Bodil sa...

Spennande! Eg har spunne hundeull, og då vaskar eg den først, og så blandar eg den med 50% saueull. Så kardar eg den før eg spinn den.
Det blir eit spennande garn, for det er så fine fargar på hundeulla som du skal bruka. Lukke til med prosjektet :)

Anonym sa...

Du er jammen meg tøff, Mia !! har sett garn som ble spunnet av katt men av hund.. det har jeg aldri sett : )

lykke til ! og god søndag : )

Anonym sa...

Grattis med hund(eull) :) Blir spennende å se hvordan garnet blir!

Lisa sa...

Det här blir spännande att följa! Katthår vet jag att folk använt, men inte hund. det bverkar svårt, men det fixar du!
Kram!

Helena sa...

? fått hund. Var är benen och huvudet då? Hämtade min hundvalp igår, en riktig hund, kanske du ska tänka på det. Spännande med hundhår, hört att det ska vara så varmt.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Spennende! Lykke til.

Lilla My sa...

Spännande få se om jag hittar nåt garn eller handarbeten på Madeira dit vi åker nästa vecka :) blommor ska jag väl i alla fall få se.
Ha det bra
Lotta

Sjömans-Elin sa...

Fråga den här kvinnan, hon har spunnit massor med hundgarn!

http://hillevisthreads.blogspot.com/

Unknown sa...

Spennende, spør gjerne om du har spørsmål, har spunnet en del hundegarn etter hvert =) Pleier ikkje vaske det først, sorterer nøye (skill ut dekkhår fra underull), karder det sammen med litt saueull før eg spinner det. Vask ferdig garn i litt hundesjampo, da lukter det ikkje hund om det blir vått senere.

Mimmi Hek sa...

Spännande! Jag såg en gång en väst gjord av hundull. Det var en gammal dam som jag arbetade hos som hade den. Den var supervarm.
Lycka till med spinnandet.

sinneskatten sa...

Men vad häftigt det ska bli spännande att se hur det går. Jag har nyligen varit på spinn kurs och det kräver träning och åter träning.

Anita Tørmoen sa...

Det blir spennende å se hvordan garnet blir:)

Unknown sa...

Dekkhårene gjør garnet stikkete og litt hardt ja =) Jo mer du får sortert ut, jo bedre resultat får du.

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Vad spännande att spinna av hund, såg en tant på TV som spann av sin katts päls som hon rakade av den...stackars katt..våt hund luktar nästan värre än våt får. Vad vacker hoyan i inlägget under är!