måndag 14 mars 2011

Meditation i arbetstiden..

(australiensk merinoull, 61 gr/ 236m – fingered weight – 387 m/hg)

Jag hade bakvakt ikväll igen. Då sitter man parat och väntar på att det kanske ringer så man blir tvungen att göra lite nytta. Såna kvällar gör jag inte stort nyttig här hemma heller, man törs ju liksom inte börja på något om att utifall.. Men ikväll satt jag mig vid spinnrocken med mobilen på en armlängds avstånd på sidan om. Vad skönt det var! Bara trampa iväg, släppa efter med ull och tömma tankarna medans äldste satt på en film (så kul, för som oftast är han framför PC;n eller ute med kompisar..). Där satt vi och myste, mediterande… Ja, för inte såg jag stort av filmen, blicken fixerar sig liksom på ulltråden som dras in i spolen, foten går i jämn takt på pedalen, man slappnar av. Så fulla av njutning och tvåsamhet i stillhet såna här kvällar känns. Dom ska jag lagra i mitt minne och ta fram när det sedan blir tomt i huset. För hur länge kan man som mor räkna med att sönerna blir kvar hemma? Tänk, nu är det snart 21 år sen vi lämnade BB.. Känner mjukheten och värmen sprider sig i bröstet, ännu har vi förhoppningsvis många såna här stunder att se fram till.

14 kommentarer:

... sa...

Så fint skrevet, Mia. Mange oppgaver man utfører og koser seg med kan være meditative og rogivende/avslappende!
Flott garn du fikk spunnet, og du har sikkert også spunnet positiv energi inn i det :)

Så spennende med hjemmelaget beisemiddel, håper vi får høre resultatet på bloggen etterhvert.
Jeg har et godt lager med tørkede planter og kongler liggende, men siste farging var med tørket blåtre som jeg har kjøpt. Jeg skal poste bildene i morgen.

Fortsatt god kveld :)

Anonym sa...

ja, vi skal være glad for hver dag vi har ungene hjemme.. en dag stikker de, og så sitter man der og uroer seg for om de får nok mat, og de har rene klær, og de rydder og vasker slik at de ikke dør av bakterier :))
ja..ja.. :)) klæm fra mæ

Mia stickar sa...

Att umgås med sina barn kan är mång agånger att bara vara i samma rum! Snart kommer äldsta dottern hem på besök har inte sett henne sen jul!

Lisa sa...

Nu kom det fram också. Du är inte bara duktig på hantverk, du är poet också! Du förmedlar känslan så tydligt, jag sitter bredvid dig när jag läser!
Jag ska någon gång lära mig spinna, för det låter så mysigt. Något för Lisas hörna kanske?
Tisadgskramar!

Sjömans-Elin sa...

Du har blivit så jäkla duktig Mia! Bugar i vördnad!

Kram
Elin

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Tack, ja, visst är det en härlig färg!

Ditt garn ser så fantastiskt jämt och fint ut, tar nog ett tag innan mitt ser ut sådär..:)

Bodil sa...

Ja, spinning er verkeleg meditasjon. Og så flott garn du spinner :) Ha ei fin veke :)

Mimmi Hek sa...

Vad fint du skriver. Jag har också beredskap emellanåt så jag vet hur det känns att inte våga starta på nåt då dom ev. ringer.
Visst är det fint när barnen vill tillbringa tid i ens sällskap. Alla våra har lämnat boet men kommer då och då hem för att umgås (ja lite mer sällan med dottern i Norge).

Anita Tørmoen sa...

Kan godt tenke meg det er så godt å spinne:) Garnet ser lekkert ut også:)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!
Er på farta til strikkekafé med kollegaer,men var en tur innom Hildes blogg akkuart. Hvis du besøker henne, blir jeg med. Har ennå ikke møtt Hilde til tross for nære relasjoner: min søster/hennes mor!
Maken til flotte blåfarver garnet fikk, har jeg vel neppe sett!

Åsa! sa...

Det är så mysigt när man kan sitta tillsammans, även om man inte gör samma sak så är det ändå gemenskap!

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Ja, jag hoppas det. Mitt fösta försök till navajoply var kanske inte helt lyckat, så jag får se vad det blir av det. Men det kan väl bara bli vackert med de vackra färgerna!:)

Emelie sa...

så mysigt :) att spinna verkar ju vara en väldigt meditativ syssla. jag tror att jag känner på liknande sätt när jag sitter och virkar...och så brukar min man sitta i närheten och kanske jobba på nån låt...(han är låtskrivare). det är trevligt :)

The Willow Fairy sa...

Att spinna är verkligen meditation. Har jag tänkt många gånger.