söndag 13 mars 2011

Pust! Fullt så illa är det i varje fall inte!

Jag vet att jag har haft fullt upp dom sista veckorna och inte hunnit med så mycket ‘egentid’ och handarbete som jag skulle vilja ha lust till. Egentligen har jag inte hunnit mycket alls. Men att det ska ta så himla lång tid att sticka helpatent av dom här tröjorna, det hade jag aldrig anat. Trots allt så stickar jag ju med stickor 7 mm! Jo da, den här tröjan hade jag varit extremt duktig att fästa trådarna på (upptäckte att jag stickat med både melerat och enfärgat garn..) så det tar ju sin tid att repa upp också, speciellt som jag stickar med garnet direkt från tröjan, fick alltså tag i en maska på ärmen tillslut och la upp på nytt från den..

La upp maskor ja… Jag är ju milt sagt lite rund och god i kanterna så plagg till mig behöver en ganska stor omkrets, men det får väl vara gränser. Jag la upp 240 maskor!! Det är väl inte så mycket eller? Tänkte att en maska skulle bli 7 mm men eftersom huvudet är väldigt mycket tröttare än vanligt hade ju omkretsen blivit 160 cm. Hallå!!! Fullt så mycket julgodis åt jag faktiskt inte, så det så!! När det nu visar sig att varje maska är en centimeter – jepp, min tröja har en omkrets på 230 cm (inte konstigt att det tar så himla lång tid att sticka ett varv..), och har nu övergått till att kallas Poncho prosjekt. Tror det faktiskt passar bättre..Nu är det bara att maska av med jämna mellanrum, vid blir den nog lika väl..

10 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Ja milda tid så tokigt det kan bli. Tur att du fann något annat att göra av det.

Anonym sa...

høres ut som du er veldig trøtt !! men så lenge du finner løsning på det og slipper å rekke opp.. ja, da gjøre det vel ingenting :) liker fargene !!

ha en koselig kveld :) klæm

Lisa sa...

Ha ha ha haaa!!! Du är underbar! Kanske tröjan kunde användas som ett trevligt familjekrypin? Är man flera värmer det bara bättre =)
Färgerna är som vanligt otroligt vackra. Jag blir grön (hihi) av avund...
God söndagskväll från skogen

... sa...

Haha! Men ponchoen ser ut til å bli fin. Fargene er virkelig vakre.

Ang. plantefargingen; kobbersulfat kjøpte jeg på ebay. det er sikkert å få tak i her også, men jeg er ikke sikker på hvor.
Jeg har eddik i skyllevannet for å fiksere fargen.
Har hatt en fargerunde til...litt usikker hvor fornøyd jeg egentlig ble. Skal ta bilder når garnet er tørt.

Ha en fin ny uke :)

Helena sa...

Det blev fint, jordnära färger.

Mia stickar sa...

å tokigt det kan bli ibland! Se bara på mina högervantar!

Uttan sa...

Ja Du...ha ha.... det blir säkert SÅÅÅ BRA när det blir klart.

Kram!

Anita Tørmoen sa...

Flott strikk:)

Lilli sa...

Vad snygga färgerna är! Och en poncho är väl inte så dumt. En jättebra idé tycker jag :)

Lilli sa...

Vad snygga färgerna är! Och en poncho är väl inte så dumt. En jättebra idé tycker jag :)