torsdag 31 mars 2011

8 saker ni inte visste från förr..

Det tror jag faktiskt inte finns.. Men nu har jag fått den här utmaningen från Annika’s pyssel, tack för den, så jag får väl försöka få ner något som jag inte redan har skrivit om innan. Tydligen ska man lägga med en bild av sig själv också, det i sig själv är en tillräckligt stor utmaning tycker jag.

1. Jag drömde en gång om att måla, efter några tappra terminer hos Georgi gav jag upp. Här är så jag, eller det som skulle bli jag då, för självporträtt var i varje fall inte något för mig….

2. Jag tillbringar otroligt mycket tid vid datorn, både på jobbet och privat. Just nu känns det väldigt gott i min högra arm och axel, dette kan ju aldrig vara sunt..

3. Jag är ivrig handarbetare när jag har energi och överskott. Eller kanske ännu mera när jag inte har energi..

4. Beger mig alltid ut på nya äventyr men det är inte alltid jag kommer i mål. Som väven för exempel, vilken jul hade jag tänkt jag skulle få den löparen färdig? Eller tvåändstickning, inte borde jag gett upp efter första försök? Jag har ju till och med beställt böcker om det tema nu.. Surdegen, hur gick det med den till slut? Hur många så kallade UFO jag har liggandes orkar jag inte en gång tänka på.. men någon gång i mitt liv vill jag lära mig knyppla..

5. Hälsa på grönt recept tror jag på. Nu går jag och trippar och väntar på våren. Jag behöver komma ut och få jord under naglarna, och då blir det inte mycket mera gjort inne.. Som medlem i styret i våran lokala trädgårdsförening kan jag väl passa på att berätta att Konnerud hagelag inviterar til en interressant aften om økologisk hagebruk og kompostering torsdag 7 April, kl 19.00 på Bernåsbakken, det ser jag fram till, ekologisk köksträdgård är något jag försöker uppnå.

6.+7.+8. har jag skrivit om här, här och här..

11 kommentarer:

Anonym sa...

ikke flink til portrett ?? hva synes du det ligner det du viser her da ?? du har da talent i haugevis !!!!!

kjenner meg veldig igjen i mye av det du skriver.. starter på tusen prosjekt men går lei eller får ikke til.. har tatt meg litt vann over hodet med strikkinga.. fikk til en bolero til meg selv, en vest og tunika til Vilde men, gikk litt tom her.. har to prosjekter som venter.. garnet ligger klart men lysten forsvant..

UFO snakker vi ikke om.. og knippling har jeg også hatt lyst å lære.. det var et håndverkshus i Hjørring der eldre mennesker kom sammen hver tirsdag for å lære bort til de som måtte ønske det.. alt fra snekkring til søm.. jeg klarte bare aldri å finne tid til å dra dit..

Fikk forresten brev om jeg ville være med i en gruppe som skulle benytte drivhusene her.. måtte le.. var helt alene om 12 hus i fjor.. ikke et menneske å se da jeg holdt på.. i år gidder jeg ikke.. vi reiser nok til DK og pakker siste lasset i sommer.. huset skal legges ut for salg nå :( ja.ja..

ha en koselig kveld.. klæm fra mæ

Anita Tørmoen sa...

Bildet ser flott ut synes jeg, så male kan du sikkert:) Spennende med økologisk kjøkkenhage:)

Lisa sa...

Vilket vackert porträtt! Du ska vara stolt över dig själv på många sätt!
Kul detta med 8 nya saker. Tror jag ska tjuva den idén. Vi har visst mer gemensamt förutom grodor och växter. Bilkörning t ex =) och vi jobbar i samma värld.
Ha det så gott!

Anjas Hill sa...

Tack för den fina presentationen! Alltid kul att lära 'känna' bloggvänner lite bättre!/Anja

Emelie sa...

Snyggt porträtt! :) det var ju jättefint.

Jag har också lätt för att påbörja saker, men svårare att slutföra dem :) att slutföra projekt är något jag jobbar på att bli bättre på ;)

Astrid sa...

Men du, vilken härlig bild! Speciellt håret med färgskiftningarna gillar jag. Och skrattgropen. Och halsen. Nog har du konstnärsådra!

Mimmi Hek sa...

Vilken fantastiskt fin målning! Du är ju superduktig men du är väl hård mot dej själv. Försök vara lite snällare mot just dej. Det behöver man.
Kram

Nanne sa...

Du må ta opp malingen igjen, bildet lyser av talent. Og så: når vi leser bloggen din så ser vi jo at du fullfører en masse. Det med veven er et lite avvik.....

Åsa sa...

Vacker bild Mia!!!

Ekologisk köksträdgård låter sunt och klokt, jag ska försöka sträva åt det hållet också. Önskar dig en fin helg.

Uttan sa...

Så trevlig läsning om Dej och så fin bild...på Dej :)

Har också mycket som ligger och aldrig blir färdig men det hjälper inte nått för jag börjar på nya saker igen och igen och igen och många av de sakerna blir heller aldrig färdiga.

Nu ska Vi ta en promenad. Gråtrist väder har Vi å de hade ju lovat SOL ju men den är nån annan stans.

Kram!

miaring sa...

Din svarta väska är ju helt underbart fin!