söndag 6 mars 2011

Det är något med vårsolen..


Det är något med vårsolen som tittar in genom fönstren som gör att husmödrar slänger sig runt med både kvast och dammtrasa. När det värsta är undangjort öppnar hon lådor och skåp..

Inte vet jag hur andra har det i sina gömmor men själv har jag ett stort lager med handarbeten som nog kanske egentligen inte helt kan kallas UFO längre men som heller inte är helt färdiga..

Det fattas något, som knappar till exempel, eller så är dom inte helt färdigt monterade, trådar är inte fästade..

Modeller som är stickade efter huvudet, utan ett klart mål i sikte. Så ligger dom där, slängda in i ett skåp och väntar på att någon (jag..) ska få fästat trådarna. För repa upp något som man har använt många timmar på stickning kan man ju inte.. Men jag tror aldrig jag tyckte om passformen, inte till ute-i-trädgården-tröja heller..

Hur många år dom har legat där törs jag inte tänka på. Dom är nog från den tiden som jag tog bussen till kvällsvakterna (och det börjar bli många år sen..) för då låg det en stickbutik på sidan av hållplatsen där jag bytte bussen. Just det här garnet låg där till 5,- nystanet så jag plockade med mig många, tillräckligt till två polotröjor. Att garnet var så billigt hade att göra med fel i infärgningen. Inget av nystanen var helt lika. Så, när jag tänker mig om blev det ju inte bättre av att varven var olika långa, självklar blir ränderna bredare på en ärm än runt livet.. Grönfärgen ser våldsamt grön ut här på bilderna men den är den samma i bägge tröjor.  Nu stundar vårrengöringen, jag repar upp. Garnet är så mjukt och skönt att det nog blir en tröja av det till slut likaväl. Halv eller helpatent kanske, då ser man kanske inte färgövergångarna lika skarp.. Det värsta är att det var många flera där på samma ställe som dom här två..

12 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Dette må du jo få ferdig! Slike vakre håndarbeider skal ikke gjemmes bort de blir bare finere og finere til eldre de blir, for da ser man på dem med nye øyne ! Klem fra bestemor!

Unknown sa...

Høres ut som om du har skattkammer i skapene dine =) Om du ikkje liker fargene lenger, så kan du farge garnet på nytt =)

Mimmi Hek sa...

Se det positivt, du saknar inte något att göra om tiden skulle bli lång.

Birgitta sa...

Nu skulle jag tro att det kommer knappar i och du använder denna fina kofta.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Helena sa...

Enig, dom här måste ju bli färdiga. Fina tröjor. Vill du inte ha dom sälj på finn.no

Mia stickar sa...

Ibland bli rdet så, hoppas du hittar nån lösning!

Anonym sa...

heisann du :)

har vært sløv med kommentarer i det siste.. kommer sterkere tilbake..

kom over denne og trodde først det var du :))

http://minspiration.blogspot.com/

har du sett den før ??

hun er visst også sånn spinne/fargedame :))

klæm

Anita Tørmoen sa...

Jeg synes begge genserene ser fine ut, men forstår godt at du vil bruke garnet til noe annet hvis de ikke passer til noen. Flott garn!

... sa...

Oj, så mye spennende som finnes i skapene dine :) Garnet var flott! Håper du finner en løsning du blir fornøyd med!

Anonym sa...

UFO´er har vi nok alle liggende.. helst på plasser der vi er sjelden.. så slipper vi å bli påminnet om de :))

kan vel ikke gjøre så mye med fargeforskjell med alle de fargene.. vil det vises det da ??

Lagringsplass.. ser du har endret bloggen :) det ble kjempeflott.. jeg tror da du byttet til den nye blogger, fikk du mer plass..

Håper det går bra ellers med deg !

klæm fra mæ

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Ja, det är verkligen tråkigt att spinspiration har lagt ner. Men vem vet, de dyker kanske upp igen någon gång. Rocken kom igår, så du kan ju gissa vad jag hade för mig hela kvällen..

ullfori sa...

Hei og takk for koselig bloggbesøk !
Lykke til med å gi genseren et "nytt liv" :)