lördag 19 mars 2011

Det får inte hjälpas..

Solen skiner från klarblå himmel och våren får säven att stiga genom mina ådror. Men jag gillar inte helt vad jag ser utanför dörren lika väl. Misströstar kanske lite nu .. Jag tror inte jag är ensam om det, den här vintern har varit lååååång.

Därför plockade jag fram lite av ullen jag färgade och satt mig och mediterade lite, vårsolen lockar utanför. Det är kul med egenfärgad ull tycker jag, för man vet liksom aldrig helt hur det blir. Den här är klinisk ren från grönt dessutom, ovanligt för att vara mig. Nu som vårsolen skiner vet jag ju att det blir mindre och mindre handarbete ju närmare vi kommer trädgårdsäsongen, så det gäller att passa på. Jag har fortfarande flera tops som väntar.

Nu ska jag i varje fall ha några lediga dagar hemma, har tagit ut kompledigt och några semesterdagar från förra året. Så nu har jag planer om att få gjort massor av kul saker, spinna, sticka och måla färdigt tavlan…

Tvätta fönstrena hade också varit skönt att få gjort, sova länge och riktigt bara lata mig. Låter helt underbart skönt, inte sant?? Det blir nog massor av det också, bara inte ännu, för vad gör jag?? Jepp, just det… inte för det att jag är tvungen, långt därifrån, får väl egentligen inte lov men det är inte lätt att koppla av när man inte får undan sånt som borde varit gjort. Hade det inte varit skönt om man bara kunde ge blaffen i allt och skruva av samvetet en gång ibland….

10 kommentarer:

Anita Tørmoen sa...

Jo, det hadde vært greit å bare la tingene skure og gå. Du får nok tid til og kose deg også - med spinning og strikkingen:)

Åsa! sa...

Önskar dig en skön ledighet, fylld av just ledighet!

Anonym sa...

her i nord har vinteren akkurat satt inn.. av og på med to dagers mellomrom :(

kos dæ med fridagene :)) klæm

MiA sa...

Mmmm. nu är jag också ganska less på snön. VÅR vill jag ha!

Mia stickar sa...

Ja det där rackarns samvetet...... försök stänga av lite och njut med stick och spinning!

Lisa sa...

Samvete är förbjudet under helgen! Det har jag bestämt!
Ha en skön ledighet och gör sådant du tycker om och mår bra av (nu blev jag väldans klok, man kan ju tro ayy jag är psykolog ;))
Å så bara älskar jag dina garner...
Kramiz

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Det ser ut att kunna bli ett härligt garn! jag har färgat garn och ull för första gången idag, det blir sannerligen inte den sista! Är så spänd på att spinna ullen och se resultatet!

Emelie sa...

Snygga färger på garnet! Va skönt att vara ledig :) och jag håller med, det är inte roligt det man ser när man tittar ut...snö, snö och mera snö...
ha de gott! :)

bikim sa...

lovely blog!
happy spring!
Rosa

Anonym sa...

Vilken ljuvlig färg på garnet./KataM