onsdag 20 januari 2010

Kankse borde man bara slå sig ner ?

DSC_0063

Jag och mina kära gamla ting från en svunnen tid.. vad är nu detta ??

DSC_0069DSC_0067

Den här gången vet jag vad det är, (tror jag, eller kanske inte,..ja, vad är det egentligen ? ), det är inte ett blomsterstativ, även om mina dammiga fredsliljor ser ut at trivas ganska bra här.. Det 20här är väl egentligen den bänken som jag borde använda nu till något helt annat. Jag har ju blivit helt uppslukt i det stora ullmysteriet, klarar bara inte att sluta spinna, sländan den snurrar runt och runt, hela kvällen, tänk att det ska behöva ta sån tid. Spinner och hör på Kurt Wallander på ljudbok (det är en utomordentlig bra uppfinnelse, inte bara för dom med dårlig syn..) Spinner och drömmer om alla underbara garner jag skulle ha lust att laga, drömmer om att karda min egen ull, min egen ull i många underbara färger, underbara färger från hela regnbågens färgspektrum.. Sån som den damen här till exempel, men till det behöver jag en ullkarda eller två, så passa upp nu mamma, för nästa gång kan det hända att dom också blir borta från Lillstugan, inte som blomsterbänk men faktiskt för att användas till det dom är tänkt :) DSC_0070 

Duken eller en löpare är det väl egentligen har jag vävt själv, hård och styv blev den, inslagen med 100 % lin, alltför hårt blev den, väven, nästan som en planka,  men den är en av dom första jag gjorde så jag är ganska nöjd..

Och för alla eventuella interiör-freakar, jag får INTE lov för regeringen, måla trappräcket vitt alltså!! Och otroligt nog så har jag inte vågat trotsa han ;)

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Gillar din agamla-ting foton! Hur går det med nya objektivet?

Birgitta sa...

Det är så roligt att läsa om din slända och alla fina garner du spinner. Du har kommit igång riktigt med det nu. Löparen är fin också, men du har slagit den alldeles för tätt då om den är styv som en planka. Det gäller att inte ha för många inslag per cm.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Bestemor Drillo sa...

Så mange fine gamle ting du har som jeg kan kjenne igjen fra min barndom! Jeg husker jeg kardet ull for " nabokjerringa" når hun satt ved rokken! Takk for minnet;)
Klem!

Hobbygåsa sa...

Så flott løper da, du er jo skikkelig talentfull! Og så mye gammelt og fint du har. Hva blomsterstativet er vet jeg ikke, men kardene kjenner jeg igjen - selv om min ull kommer i ferdige nøster :-) Høres ut som du koser deg Mia.

Åsa! sa...

Men är skruven och muttern i trä? Det var riktigt roligt att se! Jag gillar gamla saker, och framförallt tycker jag om när de kommer till nytta.

Meta sa...

Hejsan !
jag det finns ju några stycken att välja på i lillstugan. Det är väl bäst att hålla i dem hårt så att de inte försvinner, men jag vet ju var jag ska hämta dem då.
Stor kram
mamma