lördag 23 januari 2010

En hemmasnickrad skohylla..

   3DSC_0014

Ja, den är nog stökig och inte direkt nytvättad, inte har den fått diverse sterinljus och annan utsmyckning till fotograferingen heller, men så här ser den ju ut för det mesta, den äkta osminakde bilden av vår entré, när jag kommer hem från jobb. Men den har sett värre ut, entrén, som är så smal att man inte får plats med mycket. Fyra personer blir en hel del skor..

 DSC_0011DSC_0013

Jag hade köpt såna vanliga små skostativ, först ett, så ett till och ett till.. Skor växte mig över huvudet tillsammans med skolsäckar och jackor, det var bara att ta ett riktigt långhopp för att komma in. Då kom jag på det! En skobyrå, det kan jag laga. Sagt och gjort, det var ju bara att såga av benen på mina inköpta stativ och skruva dom fast i ramen som jag lagat av hobbyplank. Voila, en byrå till skor, en hylla till var och en av oss. I sidorna och botten är den 30 cm djup och skivan på toppen 40 cm. God plats till 12 par skor/ stövlar och egentligen 3 par till, för under hyllan nederst brukar träskorna stå..

DSC_0015

Men nog är det konstigt att det ska vara så svårt att sätta skorna på plats…

5 kommentarer:

Meta sa...

Hallo !
Ja den sko hyllan brukar alltid vara fylld av skor. Den är verkligen fin , jag tror inte det är så många som har en hel byrå med skor.
Kram mamma

promenader på landet sa...

Hej Mia! Vilken fiffig och fin skohylla! Ha det så gott! Kram Maria

Hobbygåsa sa...

Jøss så flink du er, den er jo kjempefin! Hehe ja det høres ut som det kunne vært her - og enda så er vi bare to voksne :-) Sko og jakker flyter bestandig, skjønner ikke hvordan noen klarer å ha orden i gangen sin :-)

Strikkebesta sa...

Tusenkunstnaren Mia har slått til igjen:) Flott og praktisk skohylle, og med din sjølvvevde løpar opp på er det vel nok pynt!
Flotte roser på R-innlegget ditt, sjølv om det er vanskleg å måle roser så ser det ut som du får til det også.
Takk for kommentar hos meg, du ville vite kva slags råstoff eg har kjøpt - og kvar: Det er karda ull som eigentleg er til toving og filting, men alt som er karda kan spinnast, så då kjøper eg det til det formålet. Ulla er merka C1, det har sikkert med kvalitet å gjere, men eg veit ikkje om det er merino eller anna ull. Eg har handla hos Ullform som har eiga heimeside med nettbutikk:)

Troen og Haapet sa...

WOW!!!Så flink!!
Sko ja...kjenner nesten jeg får vondt i magen ved tanken på rotet vi har her pga SKO!! Blant annet så syns min yngste, nå for tiden, at det er morsomt å sparke av seg skoene..de farer opp i veggene med et brak og lander akkurat der det måtte falle seg..

Blir lei av maset..kanskje jeg skulle gjøre som deg..gi barna hver sin hylle?Smart!!
Fortsatt fin og ryddig helg ønskes deg og dine;)
Klem