söndag 17 januari 2010

Ullkoftan börjar ta form..

 DSC_0032

Var ju tvungen att börja, spänt på hur garnet skulle ser ut när det blev till maskor. Det blir en grå-brun-grön murrig färg av det, grönfärgen blev verkligen dämpad, ångrar eller ångrar inte på att jag inte valde olivgrön i stället för klargrön?

DSC_0031

Mina första 330 g höll till oket. Stickorna är 4 mm, garnet är av något variabel grovlek.. Kvaliteten på koftan kommer nog att kunna defineras som tjock och kompakt, bort emot vindtät …Jag är i varjefall säker på att det gråblå garnet inte kommer med i det här prosjektet, nu får det bli gråbrunt och brun resten…

En liten tröst är i varjefall att det inte ser lika mycket ut som raggsocksgarn när jag först började sticka, jag ska erkänna att jag var lite orolig en stund.. Nu återstår det att se om den någonsin blir färdig..

19 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Klart du må gjøre den ferdig, den blir jo kjempefin! Og veldig greit med vindtett jakke da :-) Nei det blå passer nok ikke til, du får lage lue og votter av det. Heia deg, jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet!

Åsa! sa...

Snygg grön färg tycker jag, som älskar grönt :) Så varm och gosig den tröjan kommer att bli!

Mia stickar sa...

Väntar spänt på fortsättning!

... sa...

Den blir kjempefin, og sikkert god og varm å ha på kalde vinterdager. Jeg likte fargene på den.

:)

Birgitta sa...

Hej! Jag tycker din tröja blir fin och tänk så skön den kommer att vara och värma skönt.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Uttan sa...

Så fint....kul!
Nu vill Vi se resultatet snart ;o)

Ha det gott!
Kram!

Unknown sa...

Så flott :) Har ennå ikkje strikket av det første eg spant, synes du er tøff :)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Det blir spennende å se denne ferdig altså. Gleder meg :)
Ønsker deg en fin mandag.

Angel.Pearls sa...

Fina garner och arbetet ser verkligen fint ut -spännande att se resultatet! De virkade blommorna hos mej går att ha till allt..nu har jag gjort broscher och hårspännen som jagt ut i min Etsy-shop. Ha en fin vecka!//Eva

BiZen sa...

Å va fin den blir! Jag skulle vara enormt stolt om jag lyckats spinna så vackert garn.Gillar den gröna färgen. Ser med spänning fram emot slutresultatet. Kram //BiZen

Bestemor Drillo sa...

Dette blir knall! Kjenner jeg deg rett er det ikke lenge til den er ferdig! God mandag til deg! Klem!

Sunna sa...

Garnet ser alldeles underbart ut

Ingun sa...

Nydelig garn;-))
Ha ei fin uke!

fale artut sa...

Hej! Inga frågor är för små. Jag kardar floren själv, och blandar då olika färger i "ränder". Jag använder egen ull och färgad ull, kardar sedan med kardmaskin. Sen kan man dela floren och spinna, jag har spunnit på spinnrock. Lite tjockare garn i detta fallet.

promenader på landet sa...

Så fin den blir!!!! Kram Maria

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Härligt barrsskogsgrön!

Ha det gott
Birgitta

Meta sa...

Hallo !
Väntar med spänning på att se hur fin din egen spunna och kardadade och stickade tröja blir. Men det blir väl som allt som passerar dina händer ett underbart resultat. Du är helt otrolig men så är du ju min dotter också.
Stora kramar mamma

Strikkebesta sa...

Du er superdyktig og superuthaldande! Eg veit at det tek tid å spinne med handtein - og det tek tid å tvinne saman tråden med handtein, då er det ekstra imponerande at du er komen så godt i gong! Eg har god tru på at kufta blir fullført:)

Jorunn Pedersen sa...

Garnet ble jo kjempefint, så denne må du få ferdig! Og jakken blir sikker varm og god.