onsdag 13 januari 2010

Livet efter 40…

briller Livet efter 40,.. det är väl bara att inse att man förfaller, skrattrynkornas intåg, dom som övertar efter skrattgroparna, de ljusa slingorna som långsamt övergår till naturligt grå och den perfekta synen som plötsligt övertygas om att vara långsynt..

Ja, så är det väl bara att bita i det sura äpplet och erkänna att ännu en bekräftelse på att ålderns rätt kommit på min lista, ja da, dom kommer nästa vecka.. Kanske jag ser ögat på nålen nu då och klarar hämta ungdomen i vinternatten på okända adresser, jag har ju inte kunnat läsa gatunamnen på skyltarna, varför trycker dom alltid så små bokstäver!!.. Jag som tyckte jag bara sett dårligt i ett par veckor, så där cirka sen Lucia eller något kanske.. förnekelsefasen kallade han optikern det, tiden ( veckor, månader,år..) innan man erkänner att man har ett problem.. Så i stället för att köpa den efterlängtade, planlagda macrolinsen till mitt nya kamera, så blev det objektiv av ett litet annat slag!

10 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Livet etter 40 er herlig ! Om man må skifte ut noen deler eller forsterke noen gjør ikke det spor.

Det som teller er hvordan hodet er skrudd sammen og at man gleder seg over livet;) Ha en flott kveld med din nyervervelse!! Klem!

Birgitta sa...

Var glad att det finns glasögon. Tänk vad mycket du kommer att se sedan som du inte sett nu. T.ex. alla dammtussar, det blir väl kul.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Strikkebesta sa...

Jaja, slik er livets harde fakta, ein blir eldre år for år:)
Men alternativet er ingenting å trakte etter, heller......
Det er viss vanleg at alt sig nedover med alderen, det einaste som trekkjer seg oppover er tannkjøtet - og det er eit frykteleg styr å skulle motarbeide denne naturlege prosessen, så la livet berre fortsette å kome, du - og fortsett å vere deg sjølv slik du er:)

Mia stickar sa...

Välkommen till glasögonklubben! JAg har haft progresiva ett par år nu och det är helt underbart. Går inte en meter utan mina kära glasögon. Tänk då ser jag och läsa vadsomhelst!

Marita sa...

Velkommen etter da. har du sett noen kjentfolk i det siste? Det blir anderledes fra av nå av, vet du? Enklere og ikke noe nederlag.

fale artut sa...

Skönt att se igen! Men Du, hjälp mig med den där Utmaningen, jag hittar den inte. Vad skall jag göra?

Gela sa...

Ja du snart är man där. Har klarat mig utan glasögon ännu. Men men snart är det nog bara att inse fakta och ta sig råd att skaffa ett par. Ha en fin fin kväll/Gela

Hobbygåsa sa...

Hehe, ja er det ikke rart at vi bare mååå drøye så lenge før vi innser sannheten - det at vi ser dårligere :-) Jeg måtte krype til korset før jul og skaffe meg lesebriller... Jeg ser jo ikke teksten på noenting lenger, og skikkelig vondt i øynene får jeg også. Men nå er alt så mye bedre - hvis jeg bare husker å ta på brillene da :-) Lurer på om det ikke skjer noe med minnet også :-)

Meta sa...

Hallo !
Nu har jag varit här också.
Kram mamma

miaring sa...

Ha ha, välkommen i gänget! I dag bunkrade jag upp i affären, med två par läsglasögon - de har en tendens att försvinna, de små rackarna.