måndag 5 april 2010

Fortsätter kampen med två ändar..

 DSC_0001Jaha, vad ska man använda en påsken till egentligen, om man inte lära sig något nytt..Gårdagens något misslyckade försök tar inte knäcken på mig så lätt. Lite mera letande runt på nätet gav mig flera ledtrådar. Bland annat någon som skriver att tvåändstickning faktiskt inte är svårt men att det bara är något som ‘fintanter’ säger. Så får jag väl se då, om jag är en ‘fintant’ eller inte, just nu känns det här inte allt för lätt..  DSC_0003 DSC_0005

Garnet snodde och tvinnade sig så jag trodde jag skulle bli galen. OBS! Babyull är inte ett bra garn att försöka ! Men, nu var det ju det som låg i garnkorgen, närmast till hand ( dominopläden..) och det skulle ju bara vara ett försök.. Hade efter en stund känslan av att jag stod där med sländan i handen när jag var tvungen att ställa mig upp med nystanen hängande/roterande. En gummisnodd runt bägge nystan gjorde susen.

DSC_0006DSC_0007

Den här gången har jag lagt upp med en hjälptråd (grön, dumt, den syns för dårligt) men lagade ändarna för korta, jag har ju sett hur dom ska vara flätade.. Men jag la faktiskt upp dubbelt så många maskor som igår och likaväl är stickningen lika bred. Stickningen blir verkligen fast när man har garnet i höger hand i stället för vänster. Efter några hundratals maskor får man in tekniken med att trycka till med höger långfinger..Och, Baksidan blir bara helstilig, inte konstigt att det blir så tjockt!

1

Nu har jag övergått till ‘äkta’ tvåändstickning. Alltså dragit ur ändan från insidan av mitt nysta också, så nu är bägge från det samma, och det var lättare. Nu ska jag försöka begripa mig på aviga maskor, inte helt lätt att se men det är en början..

( Har nästan inte lust att berätta det men – det här är fem timmars insats !! = TTT )

6 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Ser och låter knepigt men det är skoj att prova något nytt. Lycka till!!

Birgitta sa...

Hej! Vad duktig du är som ger dej på allt möjligt och du lyckas klara av det också.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Jorunn Pedersen sa...

Hmm... det høres komplisert ut...
Det ligger forresten en award til deg i bloggen min!

Mia stickar sa...

Oj vilket tålamod! Är mycke imponerad över dina framsteg!

Lillemor i Hummelsta sa...

Vad bra det blir, det där skulle jag också vilja prova

Lotte sa...

Det är verkligen kul med tvåändsstickning! Det är bara att hålla på så kommer du snart på tekniken.