fredag 2 april 2010

Z-garn och Kool-Aid 3

DSC_0002

Så har jag spunnit 72 gram till ‘bakvänt’ och jag ska inte påstå att det fortfarande inte j**las. Varför ska det vara så svårt att först spinna medsols och sen tvinna motsols, och varför ryker garnet hela tiden? När jag ska tvinna är det fullt med surr. Men, skam den som ger sig!

kool aid

Dagens färger som stod på tur, Pink Lemonade & Grape, tanken var att blandningen kunde bli ljuslila. Börjar ju gå tom på lagret. Blandade i varje fall bägge påsarna tillsammans med Citronsyra i vattnet..

DSC_0004

Skulle nog vilja säga att detta var ett nog så misslyckat försök. För det första så blev färgningen mycket ojämn och för det andra så tror jag faktiskt att den ända skillnaden i färg är för garnet är vått..

11 1

Nej, jag måste nog bara konkludera med att garnfärgning med Kool-Aid inte är något jag borde hålla på med och att tvinna garnet åt fel håll är en tålamodsprøve.. Nästa försök ska bli med Orange, får låta bli att göra härvan så stor, ca 30 gram kanske.. Men nu ska erkännas att jag till slut har beställt kemiska färger från Spinnvilt så jag ser fram emot lite mera färgstarka resultater kanske, vem vet? Först ska lagret av denna saften tömmas..

10 kommentarer:

elle-melle sa...

Jeg synes du er så flink som kan spinne i det hele tatt - skulle ønske det var meg!
Jeg kan kanskje få noen poser med Kool-Aid fra en som skal til USA snart, men jeg lurer på hvor mye jeg burde "bestille" ? Hvor mange poser bruker du til å farge f.eks 100 gr. garn?
Og nå lurer jeg også på hva Spinnvilt er? Er det et nettsted hvor man kan få kjøpt saker og ting som kan brukes til farging av garn? Jeg har så lyst til å lære meg det, så jeg har et lønnlig håp om at denne sommeren så skal det skje:)

Beate sa...

Så kjekt at du prøver kakeoppskriften. Håper kaken falt i smak :) Ønsker deg en god påske videre!

Carola sa...

Hej Mia,

Jag tror problemet är att du använder för lite Kool-Aid i varje färgning. Det går åt bra mycket mer än en påse till hundra gram garn, och speciellt om du har en mörkare bas.

Jag vet att när jag färgar går det åt en 6-7 påsar per hundra gram, ofta i olika färger för att få ett lite melerat garn, men om du vill testa ett nästintill lika roligt men billigare sätt att färga garn (som inte doftar lika gott) kan du ju köpa karamellfärg.

Det funkar lika bra eller bättre. Ett tips är också att "måla" garnet snarare än att doppa det för att få klarare färger.

Textilgaraget sa...

Hej. Du är duktig på att spinna. Mycket vackra garner. Jag undrar bara om denna typ av färg har någon hållbarhet. Har inte hört talas om detta förrän nu i vinter. Jag har färgat ganska mycket tidigare, med både växtfärgning och syntetiska färger. Jag tycker du fick ett lyckat resultat i alla fall. God fortsättning på helgen //MalinSj

Mia stickar sa...

oj oj oj vad modig du är! Skulle jag har lyckats spinna specialgarn som du skulle jag vara jättefeg att hålla på med färger!

Lilli sa...

Jag hade inte vågat färga 100g garn på en gång :) Hade nog testat på en pytteliten mängd garn, men jag har ingen erfarenhet av att färga alls. Spinner inte heller, men jag har en fungerande spinnrock. Kanske ska jag lära mig att spinna någon gång...man vet aldrig...
Ha en fortsatt skön helg!

fale artut sa...

Tack så mycket för Utmärkelsen!!!
Det värmde gott!
Ha en skön påsk!!

promenader på landet sa...

Önskar dig en fortsatt skön påsk! Kram Maria

Anonym sa...

Snabbaste, enklaste och billigaste sättet att köpa Kool-Aid är från den svenska hemsidan www.Americanfoodware.com. Fri frakt inom Sverige. / Ann Marie

Mathilda sa...

Hej jag säljer kool aid i flera olika smaker färger 10 kr påsen vid köp av fler får du mängdrabatt

Mathilda_rokks@hotmail.com