söndag 11 april 2010

Sol, kaffekorg och mera sjal..

 DSC_0021 

DSC_0025Kaffekorgen blev packad i dag och trädgårdstolen flyttade ut ur boden till trädgårdens varmaste hörn. Har suttit ute och njutit vårvärmen. Blev färdig med sjalen av Fame trend, garnet som jag repade upp. Virkade en avslutning, använde maskorna på stickpinnen utan att maska av dom först. Tog en maska från stickan, virkade en picot så en fast maska i nästa maska på stickan. För det första tänkte jag det kunde bli en fin avslutning på sjalen och för det andra var jag rädd att jag skulle maska av för hårt, så det blev liksom två flugor i en smäll..

Jag har använt nästan hela det tredje nystanet också så sjalen väger bortemot 300 gram..

DSC_0037DSC_0023 

Stort blev det också. Fastän jag la ut bägge madrasserna och spände sjalen tvärs över var det för lite, jag blev tvungen att använda mattor också på bägge sidor, annars fick jag inte spänt ut hela sjalen. Dessutom så har jag upptäckt att jag har för få nålar, blocka ut sjalar och det går åt en hel del!

DSC_0038DSC_0041

Nu har jag ivarje fall en stor härlig sjal som jag kan använda när det är lite kallt i vår. Jag använde två olika mönster från boken. Nu har jag lust till att försöka ett till :)

DSC_0040

Jag ska köpa såna där fyrkanter/ pusselbitar, tack för smarta tips, men hade inte tid i helgen. Färgen är inte så här grå-röd, det är ju madrassen som lyser igenom..

8 kommentarer:

Living next to me sa...

Lekkert sjal ..ikke lett lage noe til deg som lager så mye fint..Fint om du sier litt om det jeg spurte om på siste kommentar..(str på håndledd) det ligger noe på bloggen min til deg så er det opptil deg om du vil ta den;O) HA en fin uke . Frida

Mia stickar sa...

Nu får du lön för det du rev upp! Ser ju jättefin ut!

Anonym sa...

det ble kjempeflott Mia!! må være deilig å ha rundt seg nå i vår. har sett noen slike som er så stor at man kan knyte de rundt midjen bak.har kjempelyst på et slikt men kan overhodet ikke strikke :(

nyt dagene med sol. her ble det plutselig ruskevær.

klem fra mæ

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så fint det ble. Det er godt med et stort sjal på kalde kvelder og det må vil regne med heretter også ;)

Meta sa...

Goddag igen !
Den sjalen blev underbar. Ja, jag säger som jag alltid har gjort, vad du än tar i så blir det underbara grejor. Om du visste vilken stolt mamma du har som ser vad du gör med dina händer. Det är härligt Mia !
Kram mor i busken

Åsa! sa...

Så vacker din sjal blev, den kommer att värma gott!

Mimmi Hek sa...

Vilken fin sjal!! Har aldrig hört ordet blocka, måste nog googla på det för att fatta riktigt vad du menar. Visst är det roligt att lära nya saker.

Carola sa...

Men där står det ju. Nästan 3 nystan. Ojamej. 1200 meter garn! Imponerande.