söndag 4 juli 2010

Hängmatta – tips för upphäng !

HÄNGMATTA 

Går du runt nu i sommarvärmen och drömmer om en härlig hängmatta, lata semesterdagar och en god bok eller varför inte en tupplur?

Det gjorde jag för några år sen.. Men vi har inga träd i vår trädgård som passar, inga som är stora nog alltså, som skulle kunna bära vikten av en vuxen som ligger och njuter livet i hängmattans underbara smågungande. Därför innförskaffade vi oss två tjocka, 3 meter långa störar som blev satt ner på var sida av den smala tomten på baksidan. För att få dom långt nog ner lånade vi en jordborr i riktig tjocklek av en god vänn. Efter att vi borrat oss en meter ner var det bara att sätta ner stören och få husets tre karlar att klättre upp på en stege och hamra lös med storsläggan. Gott förankrade som dom nu är så står dom stadigt.

krok

På bägge sidor satt i in kraftiga öglor, den ena med en krok för hängmatter ( inköpt på Bauhaus, dom har verkligen allt!!) och på andra sidan karbinhakar för att vara säker på att hängmattan ska sitta kvar, dessutom så är det ju lätt att haka av den igen när det regnar. Nu har jag haft en rödrandig hängmatta i flera år och min nya svarta var lite för kort, det avhjälptes lätt med en kjätting, också inköpt på Bauhaus, här tar vi i rejält, den ska tåla en vikt på 180 kg!

karbinhake

Ser det trångt ut? Det är det, men platsen håller ska jag lova, här kan många lata timmar njutas, senast idag, en liten förmiddagslur :) Nu ska sant sägas att när hängmattan först hängdes upp så hade vi bara en gräsmatta här bakom huset, men en trädgårdsgal husockupant kunde inte låta bli att laga lite flera blomsterbäddar.

liten plats

(Prosjekt baksida kan man se här, om någon är interesserad )

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Den ser underbar ut! Här är så varmt så jag orkar inte vara ute!

Mimmi Hek sa...

Ser urmysigt ut! och vilken vacker trädgård.

Ingela sa...

Hej!

Läckert... baksida inklusive hängmatta.

promenader på landet sa...

Hej goa Mia! Det ser vekrligen jättehärligt, vill också ha en hängmatta:) Ha det så skönt! Kram från Maria

elle-melle sa...

Det var en god ide. Jeg går akkurat rundt og funderer på hvordan jeg skal henge opp min hengekøye. Vi har planer om å sage ned det ene treet den nå er festet i, men hengekøya vil jeg jo gjerne beholde selv om treet etter hvert forsvinner.

Marita sa...

Veldig smart idè, takk! Vi hadde hengekøye som passet fint mellom to av trærne våre, helt til det ene ble sagd ned..... Det er virkelig sommerliv å slumre i en hengekøye på varme dager!

Meta sa...

Hej igen !
Den passar perfekt i grönskan.
jag bara väntar på att få ta mig en tupplur i denna sköna uppfinning.
Kram mamma

Lilli sa...

Vilken härlig grön oas OCH en härlig hängmatta! Kan avslöja att jag aldrig legat i en hängmatta :) Men det verkar jättemysigt!

Åsa! sa...

Fyndigt Mia! Och vilken trädgårdsbild sedan!