torsdag 31 januari 2013

Är det inte fantastiskt !

Jag blir så varm i hjärtekroken när jag tänker på alla er omtänksamma, goda, härliga människor där ute i bloggvärlden. Med bloggarna har jag fått så många härliga tips och inspirationer, hjälp och råd, och vänner, ja för det känns sån, som gamla tiders brevvänner var det någon som sa, och många som delar mina intresser och hobbies. Det är helt enkelt härligt! Och jag tror vi är många som håller postverket med arbete. Nu har jag fått ett paket i posten igen från en av mina nyare bekantskaper. Svalen. Hon har en varm inspirerande blogg som jag fastnade direkt för, rekommenderar verkligen ett besök. Och jag kan inte annat än att säga jättetack en gång till.
Jag har beundrat hennes garn som hon har spunnit av villsau (“vildfår”) och undrade om det var det samma som spelsau. Så mycket kan jag om får, raser och ull alltså, för det var det inte. Nu var hon så söt och sände mig ull, ett paket med vacumpakad ull. Jag blev jätteglad, nu kan jag försöka spinna av den ullen jag också.
Vacumförpackad ull ser inte så mycket ut kanske men redan när jag klippte upp plasten så började den svälla..
.. och nytvättad, liggandes på badrumsgolvet ser det ännu mera ut..
För i det lilla paketet rymdes det en stor skatt. Nu som ullen nästan är torr och fluffig, mjuk och jättegosig, ser man hur mycket det egentligen är. Otroligt! Nu kan jag nästan inte vänta längre, jag vill börja spinna. Det kommer bli ett helt fantastiskt garn, det är jag säker på.
Och jag undrar om jag inte äntligen har lärt mig tvätta ull. Lockorna har inte tovat ihop sig alls. Jippi, snart är det helg igen, ledig helg med karda och spinnrock!

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

oh, så gulligt! Det var snällt och vilken fin ull!
Agneta kram

Åsa! sa...

Som brevvänner?! Ja! Men det är ju faktiskt så Mia! :)

Guri sa...

Så fin den ulla så ut :)
Du spurte om KnitBird; og ja, jeg er veldig fornøyd med programmet. Virkelig verd pengene :)

Svalen sa...

Bare hyggelig:)
Gleder meg til å se garn av ullen.
Det mykeste og luftigste garnet jeg har fått av denne type ull er ved å spinne med håndtein, men det går bare så alt for langsomt.
Lykke til med spinningen:)

Pixi sa...

Vad roligt för dej ! Känner igen känslan och det var när jag fick hoya sticklingar av dej!! Kram kram =)

Bodil sa...

Så spennande. Det blir nok eit flott garn :)

Hilde sa...

Så snilt! Og så koselig å få en slik gave i posten! Virkelig nydelig ull, dette blir nok fint garn :)