onsdag 30 januari 2013

Koftan är påbörjad!

Jag har i varje fall börjat. Inte har jag kommit långt men än så länge är den i varje fall 12 cm. För ovanlighetens skull stickas denna inte ovanifrån ner utan jag startade nederst. Jag vill ha färgerna och ränderna i botten och det bruna på toppen. När man inte vet hur långt garnet räcker så tänkte jag det var smart.

Egentligen hade jag lovat mig själv att jag skulle spinna färdigt allt garn först innan jag började. Men kyss Carlson, klarade jag vänta? I måndags blev jag så ivrig när jag var färdig med det här garnet att jag virade upp garnnystanet direkt från rocken. Vem har tid att skölja garnet? Och överraskande nog känns inte garnet så hårt och strävt som jag hade trodd då ullen var så tovad och seg ..

Och eftersom den bruna shetlandsullen som jag spann kvällen innan inte hade torkat så la jag upp maskorna löst. Kanten nederst får jag göra senare. Jag bestämde mig för 5 mm stickor och det ser ut att fungera bra. Några timmar framför TV.n igår blev några fler nystan och varv. Nu är den igång. Snart har jag spunnit färdigt allt svampgarn och får fortsätta med Shetland. Men två koftor samtidig, det betyder väl kanske att den andra får vänta lite till.. Men nu är det ju inte heller säkert jag hinner spinna i samma tempo som jag stickar.. Så det var det där träsket, jag har visst fastnat där igen,, i kofteträsket!

3 kommentarer:

Marit sa...

Så flink du er! Kofter har jeg ikke strikket på lenge. Jeg bare sår blodbeger for tiden og potter om hoya. Tenk at alle har fått røtter, også de fra deg. Det er så morsomt! Lykke til med strikkingen :)

Guri sa...

Så fine farger! Og for et tempo du holder på spinning og strikking! Jeg er imponert!

Hilde sa...

Nydelige farger, dette kommer til å bli en flott kofte!!