måndag 28 januari 2013

Snart kan jag börja på en ny kofta

Ja, för nu börjar jag få ihop lite mera garn. Visst har jag spunnit den här veckan också. Jag har fortsatt med ullen från svampfärgningen. Det har blivit en del små härvor men tillsammans har jag ca 250 gram nu.. och några små färgningar kvar att karda..

Jag tycker färgerna ser helt fantastiska ut. Hade jag använt mera färg eller mindre ull hade dom nog blivit mer starka i färgen men jag gillar just dom här tonerna..Eftersom det inte blir så mycket ull att det håller till en kofta i bara svampfärger så får jag tömt lite mer av ull lagret. Den bruna Shetlandsullen passar perfekt till.

Eftersom den tretrådiga ullen har lite ulika tjocklek (från 130-190 m/hg) så undrar jag om jag inte måste hitta 5 – 5,5 mm stickor?

kladdad kofta

Ja, ja, man får spinna lugnt..

8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ska bli spännande att se hur den koftan växer fram!

Hilde sa...

Skikkelig nydelige farger, Mia, og så fine de er sammen!! Dette må jo bli en superfin kofte, gleder meg til å se :)

Svalen sa...

Duse og fine farger på garnet, jakken kommer til å bli flott:)

Marit sa...

Det blir spennende å se hvordan jakken blir ja!

Lisa sa...

Ooiiiii, vilka underbara färger! Så mjuka och rogivande. Som naturen på våren... Den koftan kommer att bli ett mästerverk! Jag hoppas verkligen att du visar upp den sen!
Jasså Black Metal-killen gillar Irländskt, he he. Jag tror att det är en bra kombination. Det fanns flera i publiken som såg misstänkt metalliga ut. Kul!

Kram, Lisa

Anki sa...

Svamp ger helt underbara färger!
Ååh så glad jag blev att du lämnade en kommentar hos mig, för när jag letade efter ditt inlägg om favoritfärg, så upptäckte jag att du svampfärgar och att du har gått svampkurs :)
Vet inte om du tittade något på min blogg, mer än inlägget du kommenterade... men om du tittar i den högra sidkolumnen så hittar du en länk med svamp :)

skapa och inreda sa...

Underbara garner!

MariaRe sa...

Så flotte farger.