torsdag 24 januari 2013

Hela tiden lär man något nytt

Idag har jag försökt lära några att använda datasystemet på riktigt sätt, det är väl jobben min. Aha, säger dom när dom upptäckt att dom bommade på en liten smart detalj. Då går det vanligtvis mycket enklare. Aha, säger jag också, när jag ska lära mig använda en ny pryl som denna nystvindaren. Idag lärde jag mig något nytt, tror jag..

Nystar man på den här lilla staven ska man kunna få små perfekta garn nystan och det får man. Nystanet ser jättesött ut. Det fina med såna här nystan med hål i mitten är att man ska kunna ta ut garnet just därifrån, mitten alltså..

Och det tror jag nog jag ska klara, nästa gång. När jag den här gången satt med stickpinnen och försökte fiska upp trådänden och fick ut dette var jag tvungen att säga Aha! Nu förstår jag varför det är en svarvad kant på toppen. Undrar om det inte är meningen att jag ska fästa starten av garnet där innan jag börjar nysta upp?

Ganska ofta är det väl sån, det är dom små detaljerna som gör hela skillnaden..

6 kommentarer:

Svalen sa...

Nøstet ble flott! Tar du garnet på slik som det gjøres på tyrkisk håndtein?

Marit sa...

Så flink du er! Jeg er så imponert over alt du kan av håndarbeide!
Nøstet ble kjempefint :-)

Åsa! sa...

Nystanen ser verkligen helt perfekta ut! Önskar dig en finfin helg.

Bodil sa...

Så smart, og så fint nøste :)

Hilde sa...

Nøstet ble flott :)

Mia stickar sa...

Jo jag har provat nån gång att bomma mittentråden när jag nystat på nystmaskin och då ör det nästan tji hopplöst att få till det!