fredag 4 januari 2013

Blev bara tvungen att försöka ..

Tjusigt garn, eller hur? Jag blev bara tvungen att leka lite. Efter allt spinnande av vanlig tvåtrådig ullgarn så slog något ner i mig. En ny utmaning på spinnforumet kanske, eller hellre tråden innan tema? Eller någon som lagar så stiliga effektgarn, jag blir helt sjuk av resultatena, tänk om jag kunde det samma, suck… eller kanske det var den nya boken idag… jag vet inte..
Oansett så slutade kvällen med att jag spunnit lite olika småtest på garn. Den gröna, lupin färgade topsen som sedan hade badat för länge i salmiakk var helt enkelt seg. Efter att ha tuggat mig igenom hälften av ullen en hel kväll för första spolen slog jag bak ut med den andra. Topsen blev kammad och kardad på nytt. Så spunnen…
Vid tvinning kom jag på att detta ska få bli mitt garn med ‘coil’s’, segt var det ju och kom säkert inte bli något skönt i varje fall..
Resultatet får beskrivas som 18 m/ 29 gr trassel. Kan ju bli kul att se hur det ser ut när det torkat efter tvätt…
Eftersom tråden på ena spolen tog slut får resten beskrivas som expriment tror jag, 20 gram diverse. Jag försökte spinna ‘thick’n thin’ og med grå ospunna ull lockar. Det sista fick bli några meter vanlig kedjetvinnat tretrådsgarn, kanske för jag gav upp eller för att jag ville ha en garnstump kvar som minne av färgbadet..
Av alla färgade topsband som ligger och väntar, hoppas jag att det bara är just detta som var så segt (nederst till höger) annars gråter jag, så seg får inte ull lov att vara..
Men, nu väntas besök från Sverige hela helgen, så jag hinner nog slicka mina sår, så mycket tid vid spinnrocken ska det inte bli…  men det är möjligt det blir några varv på koftan, ja, för det blir en till…

2 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

Visst är det kul! Grejen med Lexi Boeger är ju att hon gör och lär ut helgalna garner. Det kan inte bli fel. Och blir det trots allt inte så bra, tuttar man bara ihop det mindre bra garnet med något annat och så får man något skithäftigt av det.

Jag är lite mer (något tvångsmässigt) strukturerad, vill att det ska vara kontrollerat och snyggt, så jag håller mig i ärlighetens namn mer mot Jacey Boggs, men jag försöker köra Lexi style någon gång emellanåt.

Sjömans-Elin sa...

Förresten, kom på att jag en gång fick ett tips av en mycket duktig spinnerska att det är lättare att spinna corespinning om man har riktigt fin merino. (Som i 18,5 mic.) Har aldrig använt så fin merino själv, men å andra sidan blev min core rätt krullig också. Det handlar en hel del om kärntården man använder också. Jacey kommer förklara allt, men du kan ju testa finmerino någon gång och berätta för mig om det gjorde det lättare.