lördag 21 juli 2012

Badrummet har äntligen en toalett!

Hela veckan har kakelläggaren varit här så nu är all kakel på plats och han har packat ihop sina saker och åkt sin väg. Nu är det elektriker, snickare och rörmokare som ska göra sitt jobb. Det kan ta sin tid. Elektrikern har börjat ikväll, snickaren kommer på onsdag, fönstret vet jag inte alls när det kommer..

Och rörläggaren, han ska ha semester. Nu bor han inte längre borta än på andra sidan staketet så jag bad så sött om (hade mutat dom små sönerna först med en påse bullar…) om han inte kunde sätta upp toaletten i varje fall så skulle ha slippa resten tills han är tillbaka. Visst kunde han det. Han skulle komma inom sent i eftermiddag och få fixat det. Men, så ville det sig inte bättre än att jag blev tvungen att ringa honom i eftermiddag – hela källaren stog full med vatten!!!! Hjälp, sonen duschade bakom andra sidan väggen och allt vatten kom upp genom avloppet! Skräck. Jag ringde alltså samma unga herre och undrade om jag skulle tillkalla en rörläggare till eller om han kunde ordna med detta också. Snäll som han var sa han ja (det hade ju varit kul med två rörläggare i huset samtidigt…). Men, det visade sig att det var helt stopp i kanalen och en septikbil blev tillkallad. När dom spolar upp ett avloppsrör kommer som regel allt som ligger före stoppet upp, i källaren! Min sista semesterdag, som bara skulle användas till vad jag hade lust till slutade med att jag utrustad med 1,5 liter salmiakk (amoniak) har stått och skurat gulv, lister och allt annat som står på golvet i källarrummet i många timmar. Tack och pris tog ‘regeringen’ först bort den värsta skiten från golvet. Ja, ja, så kan det gå.. när det till slut var rent åkte hela familjen till Fellini och åt en helt¨fantastisk Italiensk middag. Ingen orkade börja med mat kl 21 och fingrarna kändes inte helt rena dom heller.

Nu har jag alltså i varje fall en toalett tvärs över sovrummet igen. Jippiiee, det ska jag vara nöjd med ett bra tag. Bara toaletten är på plats så kan det andra komma när dom hinner, jag har stått i toalettkön tillräckligt länge nu.

1 kommentar:

Lisa sa...

Vilken skräck! Att få stopp i avloppet är absolut inte kul. När vi ringde slamtömningen pga ett styort stopp kom det fram en råtta bl. a... Bläääh!
Ni hade ju en fantastisk tur att rörkillen bor granne. I semestertider är det annars jättesvårt att få hjälp. Fortsätt att muta den familjen!
Hur som helst så ser badrummet jättefint ut. En sådan där smart toastol dessutom där man slipper krypa på golvet för att skura runt rören. Vill ha!
Ha nu ett par lata dagar innan semestern är slut och skit i frid, hihi (f´låt men det kändes så passande) : ))

Kram, Lisa