lördag 7 juli 2012

Var tvungen att provspinna lite av ullen..

Som sagt, Lupinfärgningen av naturligt grå höstull bad 2, alltså inte lika mycket färg kvar, och sedan doppat i ett sköljvatten med lite salmiakk i, det tror jag blir alkaliskt… (efter liten undersökning på nätet tror jag salmiakk i Norge är det samma som amoniak, eller tar jag fel?)
Nu vill ju som vanligt kameran inte visa den riktiga färgen, det är nog mera grönt än så här. Eftersom vi har haft några varma, soliga dager tidigare i veckan använde jag slända i stället för rocken, lättare att hålla på ute. Kardade alla tustar, (tror jag ska sluta kamma ull..) och det var en del tovat som inte gick att karda ut, fast en del av klumparna sitter nog i garnet också.
Försökte fota på den svarta spisen med röda bomullstrådar som kontrast bara för att grönfärgen skulle komma bättre fram, det funkar inte helt bra det heller ser jag. I varje fall blev den lilla högen ull till 27 gram tretrådig kjedjetvinnat garn. 27 gram/ 54 meter. Inte mycket att skryta av men ack så kul, hoppas jag nu inte slänger bort hela trädgårdssommaren på spinning! Men hela kommande veckan lovar dom regn, och det ger ett löfte till lite mera tid till ull.. men först måste (!!!) jag städa.

2 kommentarer:

Bodil sa...

Å, så mykje spennande du styrer med om dagen :) Eg har lyst til å prøva å farga ull eg og, men så langt er det ikkje blitt noko av det! Syns du har fått fine fargar på ulla. God helg.

Cecilia N sa...

När du skriver salmiakk, är det norska för ammoniak?

(Salmiak på svenska är ett salt av saltsyra och ammoniak.)