torsdag 14 januari 2010

Q-melk !

DSC_0003 

Nog vore det synd om jag använde mig av reklam här så det ska jag inte göra! -Men Tine Melk var länge den enda mjölken som fanns i butiken men nu dom senaste åren har dom fått konkurans av Q meieriene. Jag har i varje fall en i familjen som har intagit en bestämd  åsikt och har slutat köpa Tine mjölken. Men det är inte mig, hon matmor. Jo, nog den smakar suveränt gott den också men jag är den som oftast stånkar og bär mjölken hem och i en hushållning med två kalvar går det åt mycket mjölk!

2

…” og våre nye skrukorker som gjør det lett både å nyte og oppbevare den gode melken”  citat från Q’s egna sidor.

Inget ont ska sägas om konkuransen eller nytänkningen och hos oss kan man hitta båda mjölk kartongerna men jag köper inte 1 liters mjölk, jag plockar hem så pass många kartonger som det är allra redan, jag är överlycklig att en av dom säljer 1,5 liters kartonger! ( När kommer 2-liters??) Ska man sen källsortera och tänka på miljö blir det papper av det. Och först inne på sorteringen så blir vi uppmanade att pressa ner nio kartonger i den tionde så kartongerna tar mindre plats i pappersdunken. Då måste matmor först ta bort den där ‘fantastiskt smarta’ plastskruvkorken först!! Så, jag bidrar varje dag med 2-3 stora Tine mjölk kartonger till det stora sopberget, det hade varit 3-5 av Q mjölken ( joda, räknestycket går upp, kalvarna dricker alltid ur kartongerna..) Med andra ord, vill Q meieriene att jag ska byta produkt nästa gång jag är i butiken får dom börja paketera mjölken i 1,5 liters förpackningar och ta bort denna h-sikes plastkork!!

 DSC_0008

Q – står för ku, som är en ko på norska, och nog vill en glad matmor ha glada kor som ger söt mjölk, men med en sur matmor blir det nog bara filmjölk i huset :)

  Mera förslag på Q kan du hitta här.

30 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Flott Q-innlegg! Her går det i Q melk og det mye pga plastkorkene :-)

Uttan sa...

Q....som i Qul :o)

Här köper vi också helst i 1,5 liters förpackningar. Men Mannen dricker Lactosfritt och de finns bara i 1 liters m skruvkork.
och Vi sopsorterar och jag river loss skruvkorkarna som går till plast ins.
När vi hade kossor eller Qur ;o) då bidde det inga förpackningar.
MEn nu blir en väldans massa pappers förp, av mjölkkartongerna.men det är ju brännbart.
Ha en God Natt och En fin Fredag!
Kram!

Vilt og vakkert sa...

Heiann Mia!
Morsomt innlegg, er helt enig med deg om plastkorken skal bort.. Med to "kalver" ute av huset, blir det mindre kartinger. Jeg har slutta å drikke melk.

Trodde jeg skulle vær først ute med innlegget i kveld, men i min iver ble det bare surr med linken... Hastverk er lastverk, vet du , hørte jeg sarkastisk fra godstolen... du slo meg på målstreken!
Vi får har enstatestikk på q-tips og quilt!

Vilt og vakkert sa...

Hastverket forsetter tydeligvis...helt umulig å få med seg alle bokstavene i kveld!

Anonym sa...

Q melken har så kjekk åpning på kartongene. Dessverre er det lenge siden jeg har smakt melk nå, magen blir ikke glad i meg hvis jeg gjør det.

Elisabeth Augusta sa...

Artig påkommet Q. Her bruker vi lite melk. I melkekartongenes barndom kunne vi velge mellom 1-litere og 2-litere.

Tania sa...

Jeg har aldri smakt den, men det er en flott Q;-)
Ha en fin kveld!

Turid Holm Flaa sa...

Her i huset er vi også store melkedrikkere. Men her får vi tinemelk både i 1,5 l og i 1 l med skrukork. Melk er herlig, et flott innlegg. Og bretting av kartonger er jo rene trimmen for hendene.

Birgitta sa...

Hej! Jag köper också mjölk i 1,5 l förpackningar. Här har vi Milko-mjölk, men vi har inte skruvkork. Vad kostar 1.5 l mjölk i Norge?
Kram Birgitta

Living next to me sa...

;O) det var 2 litre en gang men de solgte ikke nok , her er det omvendt vi kjøpte q, men så må ike vi kildesortere , vi bor i uland der, bare papir går for seg, Fikts morsomt innslagF

Mona sa...

Kul bidrag. Det är nog ingen som tänker på källsorteringen när dom formar sina förpackningar. Tyvärr verkar skruvkorkar ligga i tiden och snart har alla mjölk- och juiceförpackningar skruvkork.

Donald sa...

Det har altid været et problem at lave tæt emballage, som er nem at åbne. Det er grunden til at fabrikanten synes, at "Q" mælkekartonen er smart - dejligt indlæg og godt fanget :-)

naturglede/Randi Lind sa...

Flott levert! Den søte kua da!!! God helg!

Åsa! sa...

Ja det verkar allt lite onödigt med plastkork på mjölkförpackningarna. Som tur är har det inte nått hit till ön!

TorAa sa...

Vet du at før i tiden var det 2 liters melkekartonger å få kjøpt, men de var ikke mulig å få plassert i kjøleskapets dør-hyller, dermed tok de veldig stor plass.

ps. Jeg har også Q-melk denne uken

Gela sa...

Morr... Mor till 3 små barn så köper jag också alltid, om det bara finns 1,5 liters mjölkförpackningar. Åt fanderns med skruvkorkar. Förstår ej varför det skall plast till allt. När vi sorterar soporna så blir det lika mycket plastsopor som övrigt avfall. Finns så mycket plast...
Ha en fin fin helg/Gela

Marita sa...

Lure du som valgte Q (ku), Se jeg rimer *ler*
Godt Q-innlegg, Mia.

Petunia sa...

Jeg syne at Q - melk er et fantastisk flott navn på en melk! Nå kjøper vi ikke bare den her i huset. Det er litt tilfeldig hva som havner i handlekurven.
Bra løsning og søt Q på det siste bildet!

Britt sa...

Här blir det mest 1,5 l förpackningar och nog går det åt mjölk, massor//Britt

Strikkebesta sa...

Q-mjølk, ja:) Eg har akkurat same erfaring som deg når de gjeld å få fjerna desse plastkorkane, det gidd eg ikkje når eg ikkje må!

Tro Håb og Kærlighed sa...

Det er jo en sjov ordleg i sig selv med jeres Q-mælk. Det går slet ikke på dansk:-)

... sa...

Vi kjøper også Q-melk, jeg synes plastkorken er praktisk, jeg. Kartongene legges alltid til resirkulering, men jeg har gitt opp å stappe de i hverandre pga plastkorken. Jeg bretter de og kaster de enkeltvis.

Flott løsning på Q!

:)

Madame sa...

Det var et fint valg til vores opgave om det svære Q, Mia :-)
Ha' en rigtig god weekend!

Lotta sa...

Hej
Vi har inga såna plaskorkar på mjölken ännu....
Tack och lov!
Jag hatar dem för jag är reumatiker och ont i händer och fingrar och de är sååå svåra att skruva upp.
De finns på grädde och juise och annat som fruktsoppor och sånt.
Jag undviker dessa förpackningar för de är hemska att sophantera också...Härligt inlägg Kramizzz / Lotta

Ingun sa...

Hei
Photo Scape er et gratisprogram man laster ned fra nett. Litt mer avansert enn Picasa, men enkelt å bruke, morsomt å leke seg!

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!

Det finnes flere typer Mariaikoner med og uten Jesus.
Jeg kan komme tilbake til de ulike typene etterhver og forklare forskjellene!

Henny sa...

Q=ku. Genialt! Det havde jeg slet ikke tænkt på. Du har ret i, at 1 liters pakninger ikke er ideelt til mælk, og jeg kan heller ikke rigtig se, hvad man skal med den der plastik skruetop. Det er da så let at åbne og lukke kartonerne.

Malys krok sa...

Stilige bilder av Q melk. flott Levert! takk for kommentar!
-Margit-

Melusine sa...

Det var godt Tine fikk litt konkurranse! Selv drikker jeg ikke melk, men kjøper kun melk fra Q-meieriene når ungene skal ha det i sin frokostblanding.
Flott bilde!

BirtH sa...

Kjempeflott innlegg!
Her i huset går det i skummet melk til mannen og null melk, eller rismelk, til meg.
Ha en god kelvd!