onsdag 7 april 2010

Det är lov att ombestämma sig..?..


När min sjal hade blivit nästan två meter långt åkte den in i ett hörn av kontoret. Orkade inte se den mer.. och där har den legat, sen slutet av september, ville liksom inte mera. Så nu efter mitt senaste bokinköp och efter alla fina sjalar jag har sett att ni har stickat så repade jag upp sjalen, varför ha sånt liggande som aldrig blir färdig ??
 3
Helt lätt att förstå er det nu inte! - “sl 1 kwise, k2tog, psso .. “ ; solklart, nu vet jag precis hur man ska sticka.. Nej, det tar nog lite längre tid innan jag helt har förstått hur men läser engelska beskrivningar.. Men ‘Knitted Lace of Estonia’ är en bok med många härliga mönster och otroligt inspirerande.. Nu måste jag fixa  ett blockingstativ !
4

7 kommentarer:

Kajsa sa...

Det blev en vacker sjal! Bra att du vågade repa upp och göra något nytt!

Mia stickar sa...

JA ibland är det bara att repa upp och börja om. Ni verkar det bli jättefint!

Bodil sa...

Kjempefint sjal, og så vakre fargar!

Birgitta sa...

Vad vackert det ser ut.
Kram birgitta

elle-melle sa...

Det var et nydelig mønster!
Det er mye bedre å rekke opp det man ikke er fornøyd med og bruke garnet til noe annet. Jeg har gjort det mange ganger og det koster meg ikke en penny. Jeg strikker jo fordi jeg liker det og da kan det være det samme om garnet kommer fra opprekk eller ny bunt.
Engelske oppskrifter var en prøvelse for meg også i begynnelsen, nå går det mye lettere, men jeg skal ikke påstå at jeg er ekspert akkurat.
De engelske forkortelsene er mye bedre enn de norske på mange måter, når man bare får dem inn i "fingrene".
Lykke til med et herlig sjal:))

Lilli sa...

Det mönstret blev väldigt fint! Nej, helt lätt är det ju inte med engelska mönster. Säkert en övningssak :)

BiZen sa...

Så härlig sjal, den blev fin i det garnet!
Tack för din omtanke!
Jag är bra på att göra ingenting och att ägna mig åt sånt som är roligt. Alla måsten finns kvar, dom rymmer inte nånstans.
Kramar i vårsolen! //Birgit