måndag 27 september 2010

Långtråkigt och mormorsrutor..

 ullteppegarn fra Sparekjøp

Usch, jag har det sååå tråkigt. Ligga stilla sån här på ryggen är inget för mig. Väl, jag har börjat gå runt men det är begränsat hur mycket jag trörs belasta benet nu dom första dagarna, hade varit för illa om såren sprack upp. Istället har jag börjat virka på en pläd av mormorsrutor. Jag sände husets två äldsta till Sparekjøp för köp av garn, ullteppegarnet som dom har. Färgerna var inte dom flesta och någon gul kom inte med hem heller, men jag tog en av nystarna som jag redan hade. Ett litet varv i avvikande kvalitet kan ju inte göra så mycket..

Virkar ihop med svart garn, var inte det typiskt sån som dom gamla såg ut? Det binder i varje fall ihop dom skarpa färgerna. Vad gäller garnet förresten så är det inte något bra garn, det rullar sig nästan inte ut av nystandet, fruktansvärt irriterande. Det känns nästan syntetiskt men det är märket med 100 % ren ny ull.. Stickor 5-6, så jag virkar med INOX 3,5 mm, kanske en lite för liten virknål men det fungerar bra.

en ruta med sammanvirkadestolpar

Rutorna är hexagonformade, sexkantiga, och består av fyra varv. Jag hade tänkt laga dom HÄR men jag kom inte helt ihåg i minnet hur dom såg ut, så nu blir dom första tre varven med par av tre sammanvirkade stolpar och det sista varvet med tre vanliga stolpar som virkas ihop med förra ruta med fastmaskor. 29 rutor så här långt, har kanske inte helt inspirationen.. Nu väntar jag på besök, då går kanske ett par timmar där också..

10 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Det er ikke morsomt å ikke kunne gjøre som en vil når sola skinner. Men på en annen side, når kan man ellers sette seg ned midt på dagen med den aller beste samvittighet og lese eller gjøre håndarbeid. Kos deg og ha en god bedring.

Filimarans Funderingar sa...

Vilket fint mormorsfilt du har gjort, vilket tålamod du har jag.

Lilli sa...

En sån fin och färgglad filt du gjort! Det krävs ju många rutor till en filt. Det svarta var snyggt att ha i mellan rutorna. Hoppas ditt ben blir bättre och bättre.

Mona sa...

Det blir så vackert! Och pläden i ditt förra inlägg är också väldigt fin. Hoppas du hade ett trevligt besök!
Kram, Mona

Mia stickar sa...

Jättefin blir filten, härliga färger som man blir glad av! Hoppas du snart är bättre i benet!

Uttan sa...

Men det blir ju jätte fint.

Ja eftersom Jag är hemma hela dagarna och är sjukpensionär så kan Jag komma över till Dej och ta med lite gott fika ;) lätt det lät va? men Du bor lite långt borta....annars så har Jag kommit kunde tagit med lite handarbete så skulle Vi haft syjunta.

Kram!

Åsa! sa...

Förstår att det blir långtråkigt, det är pest att behöva vara stilla!

Tur att du har dina handarbeten att sätta händerna i.

Krya på dig Mia, snart är du uppe och springer igen!

Anonym sa...

har fortvilet prøvd å kommentere her inne men blogger er helt på jordet for tiden;((( service unavailable !!

det jeg ville si var :

nydelig teppe!! du er kommet langt.. går det bra med foten ??

håper dette går gjennom for nå gidder jeg ikke skrive dette flere ganger:))

klem

Ingela sa...

Alltså vilka mormorsrutor! Självlysande färger får verkligen en sammanhållande ram av svart. Vackert!

Mimmi Hek sa...

Vilka vackra färger! Pläden blir jättefin.