lördag 11 september 2010

Stickhjälp tror jag..

 
Om jag inte somnar med det samma jag slänger mig i soffan så stickar jag ju faktiskt lite då. Nu har jag kommit mig genom hela mittpartiet på sjalen, det går ju fortare när man stickat en stund och mönstret liksom sitter i fingrarna. Men 7-maskiga nupper är lite för många, när jag ser tillbaka mot koftan så var ju fem lätt..

Otroligt nog så har jag följt hela beskrivningen (hm, nästan, läste inte uppläggningen tidigare, det gjorde jag nu, men det går att plocka upp maskorna i den kanten..)

Nu är det dags för spetskanten, men hur jag än läser så tycks det som om jag faktiskt ska ha 712 maskor på en stickpinne, rundpinne i och för sig, är det riktigt? Finns det kanske någon sticka där ute som är 150 cm lång?

Så är det dom där markörerna som jag läser om, vad har dom för praktisk nytta, kan jag inte bara använda en garnstump i avvikande färg som markerar hörnen?

Sticka i lin går helfint. Mycket lättare än det där bomullsgarnet som hela tiden delar på sig. Men det är ju inte så tunnt som det ut att garnet är här i boken. Kan man fuska och sticka spetsen i två omgångar? kanske sy ihop dom i hörnet? eller klarar man pressa 712 maskor på en 80 cm sticka?.. Och vad betyder detta ‘CO’, räknar med att det inte är koloxid.. ‘RS’ måste ju vara ‘right side’, det har jag klarat tyda men CO ?

10 kommentarer:

Mimmi Hek sa...

Du har aldrig funderat på att använda ett svenskt mönster? Skämt å sido, jag ska skicka frågan om CO vidare till min dotter som bott i England 5,5 år och kanske vet.

elle-melle sa...

Så fint skjerf/sjal!
Jeg vet ikke om du kan få så mange masker på en pinne så det spørsmålet hopper jeg over, men CO er forkortelse for cast on og betyr legg opp.
Maskemarkører liker ikke jeg, de er alltid i veien synes jeg, det funker utmerket med en garnstump i en annen farge.

Lykke til med fortsettelsen:)

Inger sa...

Heisan! Vakkert sjal. Jeg bruker garnstumper til markører, det har vel alle gjort siden tidenes morgen så det funker veldig bra. God helg!

Lilli sa...

Instämmer i ovanstående kommentar. Det finns ju längre rundstickor än 80 cm. (Har ett Knit Pro Acrylic Startpaket i min butik, med 3 olika längder på rundstickorna bla 100 cm, och med 3 olika grovlekar på stickspetsarna för 145:- )Det finns också ett jättesmart kabel-kopplings-set för ca 30,00 kr som man kan koppla ihop sina olika kabaellängder med. Planerar att ta in det i butiken. Kan ta in det snabbare än jag planerat, om du skulle vilja ha det.Ha det gott!

Anonym sa...

Bruk to rundpinner om det ikke rekker med en på 80.. vet mormor gjorde det på større arbeid..

ser Marit visste hva CO betyr :) har aldri sett disse forkortelsene før:)

Men du Mia-mor .. kan ikke du strikke et sånt trekantsjal til meg ?? de er så flott men jeg kommer til å bruke 3 år på et!!

Tror du at du gidder ??

Ha en toppers kveld.. håper du har løst problemet med de 712 maskene :)

Klem

Mia stickar sa...

Den ser fin ut!

Birgitta sa...

Så fin din sjal blir. Men kan tyvärr inte hjälpa dej med råd. Fast du klurar säkert ut det själv.
Önskar dej en skön söndag.
Kram Birgitta

Njut i din trädgård sa...

Den gråa sjalen kommer att bli så så fin!

Unknown sa...

Nydelig sjal! Og jeg ser du har fått oversatt CO :-) Rundpinner som er lengre enn 80 cm er utrolig kjekt å ha - for store arbeider eller Magic Loop f.eks. De finnes!

Jorunn Pedersen sa...

For et kjempefint sjal du har strikket! Jeg er full av beundring for de som kan strikke mønster, for det kan jeg ikke jeg. Skal jeg strikke, så blir det bare rett eller vrang...