söndag 19 september 2010

Rödbetor och blåbär

 

Igår kom äntligen mina rödbetor upp av backen. Men vad ska man göra med 20 rödbetor om man inte orkar sylta? Jag kokte upp dom och lagade en form som jag hittade på nätet, jättegott. Men herre gud, händerna ser inte ut. Idag kom jag på att jag borde sparat vattnet till garnfärgning. Hm, nåja, det ligger några små kvar på komposten så vem vet..

 

Kokade, skalade, skivade kom dom in i ugnen tillsammans med oljan från fetaostglaset. Fetaosten hade jag på på slutet och bara för att göra det extra gott tog jag lite Jarlsberg på toppen också. Helsmaskigt, men när det var färdig så var alla för hungriga för att vänta på fotografen.. Serverades til grytbitar i sursöt sås. Något jag måste komma ihåg om jag gör detta en gång till är salt!! Det glömde jag men det var ju gott ändå, en annorlunda smak på potatisgratängen så att säga..

 ugnsbakta rödbetor

Något jag hann föreviga var efterrätten. Blåbärspaj. Plockade av 8 dl av mina amerikanska blåbär. I år är det massa bär.

blåbärspaj

7 kommentarer:

Nanne sa...

Rødbeter er noe jeg sjelden spiser, men jeg har smakt polsk rødbetsuppe og den var himmelsk.. regner med at smaken på dine rødbeter var like god og da har du jo hatt et godt måltid. Blåbærpaien så meget fristende ut. Det ble et skikkelig "høste" måltid hos deg forstår jeg. Ha en flott uke.

Mimmi Hek sa...

Trots att midagen är spisad blir jag nästa hungrig igen när jag ser dina bilder.

Anonym sa...

blir det bra farge av de ??

blåbærpai.. hmm.. det fikk jeg lyst på:))

Mia stickar sa...

Det lät spännande med dina rödbetor!

Helena sa...

Rödbetsjuice ska vara bra för blodtrycket. Du är duktig att hitta på olika maträtter av din skörd.

Åsa! sa...

Ger de så bra dessa blåbärsbuskar?

Rödbetssoppa, har du provat det? Riktigt gott!

Bestemor Drillo sa...

Dette så da godt ut! Har aldri brukt noe særlig av rødbeter, men til spekesild må jeg ha det! Artig å se hva de egentlig kan brukes til!!
Ha en fin kveld ! Klem fra bestemor !